Peakokad pühendasid lõunasöögi Pärnumaa kohalikele sügisandidele, lisaks aia- ja põllusaadustele pakuti ka kukeseeni ja sammalt. Menüüs olid põneva nimetusega road, näiteks porgandi tartar, kõrvitsa konsomee, peedimop, tomati konsomee želee ja profitroolid heinasuitsu peediga. Eraldi märkimist väärisid iga käigu kõrvale pakutud joogid, näiteks ebaküdoonia limonaad tüümianiga ja alkoholivaba džinn toonikuga, mida serveeriti koos vaakummarineeritud kurgiga.
Tippkokk Peeter Piheli sõnul oli kogu lõunasöögi menüü taimne ja pidusöök kandis nimetust “Juurest leheni”. “Osa pakutavate roogade retsepte on leitavad minu peagi ilmuvas kokaraamatus,” märkis Pihel.
Neljandat orda toimuv Pärnu kohvikute nädal kestab 14. oktoobrini ja põnevaid roogi leiab ka osalevate kohvikute menüüdest, näiteks sügisene lasanje sarapuulehekastmes kohvikus Piccadilly või Panzanella salat pühvli-mozarella ja Pärnumaa metsiku mesiputke pestoga Cafe Pianos. Salatist, koogist ja tassist teest või kohvist koosnevate eripakkumiste hinnad algavad 6 eurost. Kus mida ja mis hinna eest pakutakse, näeb www.kohvikutenadal.ee.
Kommentaarid