Valge kuum šokolaadFoto: Laura Strandberg
Toiduuudised
27. september 2018, 22:17

RETSEPT | Kosutav jook tormiseks ilmaks - kuum valge šokolaad kõrvitsaga

Hea on diivanile kerra tõmmata, kui pihkude vahel on soe šokolaadijook ning väljas möllab torm. Muskaatkõrvits annab joogile huvitava nüansi, mida kindlasti tasub proovida.

Vaja läheb:

250g muskaatkõrvitsat
450 ml piima
3-4 nelgitera
0,5 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
0,5 tl jahvatatud meresoola
70g valget šokolaadi

Katteks:

100ml vahukoort
1 sl suhkurt
0,5 tl jahvatatud vanillsuhkrut

Kaunistamiseks:

Veidi kaneeli
Valget šokolaadi

Tee nii:

1.      Koori ja lõika kõrvits umbes 2X2cm suurusteks tükkideks. Küpseta kõrvitsat küpsetuspaberiga kaetud ahjupannil 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni see on pehme. Püreesta kõrvits sau- või kannmikseriga.

2.      Tõsta paksu põhjaga potti piim, kõrvitsapüree, nelgiterad, kaneel, kardemon ja sool ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja kuumuta jooki madalal kuumusel pidevalt segades veel 2 minutit.

3.      Lisa potti šokolaad ja sega, kuni see on korralikult sulanud.

4.      Vahusta vahukoor suhkrutega.

5.      Jaota jook tassidesse ja kata vahukoorega. Kaunista riivitud valge šokolaadi ja kaneeliga ning naudi kohe!

Valge kuum šokolaad Foto: Laura Strandberg