RETSEPT | Kosutav jook tormiseks ilmaks - kuum valge šokolaad kõrvitsaga
Vaja läheb:
250g muskaatkõrvitsat
450 ml piima
3-4 nelgitera
0,5 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
0,5 tl jahvatatud meresoola
70g valget šokolaadi
Katteks:
100ml vahukoort
1 sl suhkurt
0,5 tl jahvatatud vanillsuhkrut
Kaunistamiseks:
Veidi kaneeli
Valget šokolaadi
Tee nii:
1. Koori ja lõika kõrvits umbes 2X2cm suurusteks tükkideks. Küpseta kõrvitsat küpsetuspaberiga kaetud ahjupannil 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni see on pehme. Püreesta kõrvits sau- või kannmikseriga.
2. Tõsta paksu põhjaga potti piim, kõrvitsapüree, nelgiterad, kaneel, kardemon ja sool ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja kuumuta jooki madalal kuumusel pidevalt segades veel 2 minutit.
3. Lisa potti šokolaad ja sega, kuni see on korralikult sulanud.
4. Vahusta vahukoor suhkrutega.
5. Jaota jook tassidesse ja kata vahukoorega. Kaunista riivitud valge šokolaadi ja kaneeliga ning naudi kohe!