Lehtkapsast valmivad maitsvad krõpsudFoto: U. Leone, Pixabay
Toiduuudised
21. september 2018, 17:52

RETSEPT | Aiamaa suurim üllataja on lehtkapsas - tervisest pakatavad krõpsud valmivad neist vaid 15 minutiga

Kale ehk lehtkapsas sisaldab kõvasti rauda ja muid kasulikke vitamiine ja mineraalaineid. Aga toorelt ei oska sellega küll eriti midagi peale hakata. Õnneks oled 15 minuti kaugusel ühest parimast snäkist, mida oled proovinud.

Vaja läheb:

lehtkapsast

soola

oliiviõli

sidrunimahla

Tee nii:

  1. Pese ja kuivata lehed hoolega.
  2. Rebi lehed ampsusuurusteks tükkideks. Eemalda puised rootsud.
  3. Laota lehetükid pannile, piserda oliiviõliga, lisa näputäis soola ja paar tilka sidrunimahla.
  4. Sega lehti ja pista ahju 15 minutiks 175 kraadi juures.
  5. Jälgi protsessi hoolega, sest kui ühel hetkel on lehed veel nätsked, siis järgmisel juba kõrbenud. Kui lehed jäid siiski nätskeks hoia neid veidi jahtuvas ahjus.
Lehtkapsast valmivad maitsvad krõpsud Foto: U. Leone, Pixabay