Mesi on suurepärane looduslik magustaja, mis annab söögile mõnusa pehme maitsenüansi. Foto: Pexels
Toiduuudised
6. september 2018, 11:07

SUHKRU ASEMEL MESI: saada oma meeretsept suurele võistlusele!

Kõik head retseptid, milles on ühe koostisainena kasutatud mett, on oodatud septembris suurele meeretseptide võistlusele.

Võistluse korraldab Eesti mesinike liit, et innustada kasutama suhkru asemel toitudes mett. Täpsemad tingimused leiad kodulehelt mesionhea.ee.

Mesi on suurepärane looduslik magustaja, mis annab söögile mõnusa pehme maitsenüansi. Mesi sobib hästi paljude toitude maitsestamiseks – näiteks salatikastmetes või köögiviljade röstimisel. Mett sobib hästi lisada lõhe, kana või sealiha marinaadidesse ja glasuuridesse.

Retseptivõistlusele on oodatud on nii tõsised ahjuroad kui kerged salatid, marinaadid ja koogid, hoidised ja smuutid – oluline on, et kasutatud oleks mett.

Retsepte oodatakse 5.-25. septembrini, võitja kuulutatakse välja 28. septembril. Võitja selgub Eesti mesinike liidu Facebooki-lehel rahvahääletuse tulemusel, auhinnad – mett ja meetooteid – saavad kolme enim meeldimisi kogunud retsepti autorid.

Pärast võistluse lõppu kogutakse retseptid Eesti mesinike liidu meeretseptide e-kokaraamatusse, mis on liidu kodulehel www.mesionhea.ee tasuta kasutamiseks. Valik neist pääseb aasta lõpus ilmuvasse meeretseptide minikokaraamatusse ja kalendrisse.

Rohkem infot võistluse tingimuste kohta leiab Eesti mesinike liidu Facebooki-lehelt ja kodulehelt www.mesionhea.ee/retseptivoistlus.