Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
4. september 2018, 18:09

Erektsiooniga kimpus? Vaata, milline üllatav toiduaine võib aidata (4)

Tuleb välja, et Vahemere dieet ja eriti just selles toidusedelis sisalduv oliiviõli võib vähendada erektsioonihäirete probleemi, kirjutab Men’s Health

Vahemere dieedil on leitud seoseid väiksema vähiriski ja tervema südamega. Ning ühe värske uuringu teatel võib sel olla seos ka parema seksuaaleluga.

Ateena ülikooli teadlased uurisid 660 meest, kes toituvad Vahemere toidusedeli järgi. Sellele piirkonnale iseloomulikus menüüs on palju puu- ja juurvilju, kaunvilju, kala, pähkleid ja oliiviõli. Leiti, et keskmiselt 67-aastastest meestest vaid üks viiendik tunnistas erektsioonihäirete esinemist. Võrdluseks: John Hopkins Medicine’i andmeil on suguorgani seismisega jännis 52% 40-70-aastasest meestest.

Uuringut esitleti Euroopa kardioloogiaühingu konverentsil Münchenis ja seda pole veel teadusajakirjanduses avaldatud. Ning kuna metoodikat pole seega teada, tekib vähemalt esiotsa küsimus: ehk salgasid uuringus osalenud kreeklased ja itaallased oma mured väikemehega lihtsalt maha?

Igatahes soovitatakse uuringus tarbida nädalas vastavate riskide vähendamiseks 9 supilusikatäit oliiviõli, 13 annust juurvilju, 6 annust puuvilju, 3 portsjonit kala ja 2 portsu ube. Uuringu autorite kinnitusel on olulisim just oliiviõli, sest see hoiab veresooned tervena. Ning peenis vajab teadupärast erektsiooni saavutamiseks ja säilitamiseks just head ja toimivat veresoonkonda.

„Vahemere dieeti järgivad mehed – eriti rohkelt oliiviõli tarbides – vähendavad impotentsuse riski vanemas eas kuni 40%,“ sõnas uuringu juht Christina Chrysohoou. „See pakub meestele pikaajalist lahendust ilma igasuguste ravimiteta nagu näiteks Viagra.“