Põhja kuningas: Ed Starki sohipoeg Jon Snow. Fiktsionaalsel tegelasel on muide Inglismaal ajakirjanikust nimekaim - ja peatselt ka esindusõlu. Foto: AP/Scanpix
Toiduuudised
29. august 2018, 18:18

TALI ON TULEKUL: viimane „Troonide mängu“ õlu on pühendatud teadagi kellele (1)

Üks hea uudis neile fännidele, kes kuulevad kurbusega kõlakaid, et „Troonide mängu“ viimane hooaeg võib alata arvatust hiljem: õlu.

Maxim kirjutab, et sarja ametlikku uut õlut inspireeris üks selle peakangelasi, Kit Haringtoni kehastatav Jon Snow. Õlle nimi on King in the North (Põhja kuningas) ja ilmselt peaks seda serveerima jääkülmalt.

Brewery Ommegangi ja HBO koostöös valmiv rüübe on piiratud väljalaskega õllede sarja viimane. Ning ka viimane Royal Reserve Collectioni neljasest peategelastele pühendatud seeriast.

Pruulikoja teatel on King in the North tünnis laagerdunud imperial stout ja idee kohaselt annab see juhile jõudu pikal ja pimedal ööl. „Oli ainult üks tegelane, kellega saime sarja lõpetada,“ teatas pruulikoja juht Doug Campbell. „Usun, et me pole üksi oma usus ja lootuses Jon Snow’le.“

Foto: Tootja

Tali on küll tulekul, aga kardetavasti saavad külmadel öödel sellest joogist jaksu ammutada eeskätt USA õllesõbrad ... 

Nn kuninglikus õllesarjas on tänavu seni ilmunud Hand of the Queen (odravein), Queen of the Seven Kingdoms (hapu blonde) ja Mother of Dragons (suitsuporteri ja kirsiõlle segupruul).

Varem on Brewery Ommegang „Troonide mängu“ sarja fännidele pruulinud õlled nimedega Iron Throne, Take the Black Stout, Fire and Blood, Valar Morghulis, Three-eyed Raven, Seven Kingoms, Valar Dohaeris ja Bend the Knee.

Eepilise sarja kaheksas ning viimane hooaeg – kus ilmselt vähe peategelastest ellu jääb – peaks HBO kanalil ekraanile jõudma järgmise aasta esimesel poolel.