Toiduuudised

Inventuur sügavkülmas: mis kõlbab süüa, mis lendab prügikasti? 

Siret Mägi, 25. august 2018, 00:01
Foto: Vida Press / Alamy

„Kui aasta jooksul pole sügavkülmik üles sulanud, siis võib marju ja juurvilju veel toiduks tarvitada küll,“ kinnitab Räpina Aianduskooli õpetaja Toivo Niiberg. Kui aga marjakarpide vahelt peaks mõni liha- või kalapakk välja ilmuma, siis selle võiks kindluse mõttes metsa visata.  

„Marjad ja teisedki aiasaadused säilitavad enda head omadused 18 külmakraadi juures üheksast kuust kuni aastani, 20 külmakraadi juures aga 18 kuud,“ ütleb TAI toitumisuuringute osakonna projektijuht Kristin Salupuu. Ja tuletab meelde, et parim viis marjades ja aedviljades vitamiine ja mineraalaineid säilitada ongi sügavkülmutamine. Keskeltläbi säilib sügavkülmutatud marjades aasta jooksul kuni 75 protsenti neis sisalduvast C-vitamiinist.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

3. oktoober 2019, 05:00
SÖÖ RAHULIKULT! 11 toiduainet, mis on (peaaegu) riknematud
24. august 2019, 08:45
5 väärt nippi marjade sügavkülmutamiseks
18. august 2019, 11:35
6 nippi, kuidas marju õigesti sügavkülmutada
2. oktoober 2017, 10:46
Kuidas säilitada kukeseeni?