Foto: Pixabay
Toiduuudised
22. august 2018, 20:07

Tuleviku pruul? Suurtootjad investeerivad miljardeid KANEPIÕLLESSE

Suured alkoholitootjad on kimpus kahaneva huviga õlle vastu ja panustavad marihuaanaga immutatud jookide tootmisele.

Maximi teatel ostis Constellation Brands eelmisel aastal 190 miljoni dollari eest kümneprotsendilise osaluse Canopy Growth’is. Nüüd on Corona, Modelo ja Svedka jookide tootja investeerinud sellesse Kanada kanepi-idufirmasse veel 4 miljardit dollarit. Suurfirma osalus kasvas 38 protsendile ja võimalik, et Constellation ostab kanepiettevõttes ka enamusoaluse.

Muide, Canopy börsitähis on otsesõnu kanepile viitav WEED.

Constellation’il pole hetkel otseselt kavas kanepijooki tootma hakata. Aga Canopy Growth’i juht Bruce Linton ütles CNN-ile, et üks ettevõtte võimalik tulevikutoode on kalorivaba jook, mida on immutatud depressiooni vastu võitlemiseks.

„Constellation saab sellest aru. See asi toimub üle maailma,“ sõnas Linton.

Tal on õigus. Hollandi õllegigandile Heinekenile kuuluv käsitööõllede tootja Lagunitas on juba toonud turule toote Hi-Fi Hops: mullivee, mis sisaldab tetrahüdrokannabinooli ehk THC-d.

„Oleme sageli unistanud sellest, et humal ja nende nõbu kanep saaksid suguvõsa kokkutulekul koos pidutseda,“ on öelnud Lagunitase „pruulkoletis“ Jeremy Marshall. „Tahtsime selle peo ellu kutsuda joogi kujul. On viimane aeg, et hea õlu inspireeriks provokatiivset, aga värskendavat alkoholivaba alternatiivi.“

Mitmetes USA osariikides on juba lubatud kanepi pruukimine meelelahutuslikul eesmärgil, ka Euroopas on marihuaana kasutamine mitmes riigis legaalne.