SOBIB IGASSE SELTSKONDA: „Kui kurgi tunned kohe ära, siis suvikõrvits on hoopis mahedam. Samas kui talle küüslauku ja soola-pipart lisada, siis saad hea suvemaitse. See mahedus teebki suvikõrvitsast tänuväärse kaaslase mis iganes roas,“ kiidab Anija mõisa kohviku perenaine Ülle Niinemets kollaseid ja rohelisi vilju. Foto: Erki Pärnaku
Toiduuudised
11. august 2018, 00:01

Ülekasvanud suvikõrvitsal on suured seemned ja kõva koor  

Mida teha suvikõrvitsast: eelista vilju, mis pole käsivarrest jämedamad

„Suvikõrvits on hästi maheda maitsega, aga kui talle küüslauku ja soola-pipart lisada, saab mõnusa suvemaitse. See mahedus teeb temast tänuväärse kaaslase mis iganes roas, kaasa arvatud moosides,“ kinnitab Anija mõisa kohviku InnAmorata perenaine Ülle Niinemets, et suvikõrvitsal on lõputult kasutusvõimalusi. 

„Suvikõrvits on hästi maheda maitsega, aga kui talle küüslauku ja soola-pipart lisada, saab mõnusa suvemaitse. See mahedus teeb temast tänuväärse kaaslase mis iganes roas, kaasa arvatud moosides,“ kinnitab Anija mõisa kohviku InnAmorata perenaine Ülle Niinemets, et suvikõrvitsal on lõputult kasutusvõimalusi. 

„Suvikõrvitsaõisi võikski sööma jääda,“ ütleb Ülle. Esimest korda sai ta neid proovida kümmekond aastat tagasi Itaalias ja õige pea hakkas ka ise suvikõrvitsaid kasvatama.  

Edasi lugemiseks: