Toiduuudised

Ülekasvanud suvikõrvitsal on suured seemned ja kõva koor  

Mida teha suvikõrvitsast: eelista vilju, mis pole käsivarrest jämedamad  

Kersti Eero, 11. august 2018 00:01
SOBIB IGASSE SELTSKONDA: „Kui kurgi tunned kohe ära, siis suvikõrvits on hoopis mahedam. Samas kui talle küüslauku ja soola-pipart lisada, siis saad hea suvemaitse. See mahedus teebki suvikõrvitsast tänuväärse kaaslase mis iganes roas,“ kiidab Anija mõisa kohviku perenaine Ülle Niinemets kollaseid ja rohelisi vilju. Foto: Erki Pärnaku

„Suvikõrvits on hästi maheda maitsega, aga kui talle küüslauku ja soola-pipart lisada, saab mõnusa suvemaitse. See mahedus teeb temast tänuväärse kaaslase mis iganes roas, kaasa arvatud moosides,“ kinnitab Anija mõisa kohviku InnAmorata perenaine Ülle Niinemets, et suvikõrvitsal on lõputult kasutusvõimalusi. 

„Suvikõrvitsaõisi võikski sööma jääda,“ ütleb Ülle. Esimest korda sai ta neid proovida kümmekond aastat tagasi Itaalias ja õige pea hakkas ka ise suvikõrvitsaid kasvatama.  

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

24.03.2019
Vahva õhtusöögiidee: Juustused suvikõrvitsalootsikud
22.06.2018
KOLM LEIDU: mida valmistada suvikõrvitsast?
23.05.2018
Jaanipäeval grillima: kas köögiviljast saab eestlase uus šašlõkk?
14.05.2018
Kibedamaitselise kurgi või kõrvitsa söömine võib põhjustada toidumürgistust