EI VIITSI VAARITADA? Tee kergete katetega võileibu!
Naiste lemmikud!
Rõõsa ja roosa peedivõie
100 g toasooja toorjuustu
25 g keedetud peeti
50 g suitsukanaliha
soola, pipart
Pane kõik ained kaussi ja mikserda ühtlaseks seguks. Vajadusel maitsesta. Lase külmkapis pisut taheneda.
Roheline hummus
1 küüslauguküüs
1 purk (425 ml) kikerherneid
3 sl päevalilleseemneid
1 laimist pressitud mahl
5–10 sl oliiviõli
1 tl (kuhjaga) vürtsköömneid
kimbuke värskeid ürte (tüümiani, koriandrit, estragoni või tilli)
soola, pipart
Viiluta küüslauguküüs ja kuumuta pannil kergelt pehmeks. Pane kõik ained kannmikserisse ja vurista ühtlaseks seguks. Maitsesta ja lisa vajadusel täiendavalt oliiviõli.
Hullutav peedipesto
300 g toorest peeti
2–4 küüslauguküünt
1 tl punet
soola
25 g parmesani
2 sl röstitud India pähkleid
1–1,5 dl oliiviõli
Lõika kooritud peedid õhemateks viiludeks ja lao koos viilutatud küüslauguküüntega ahjuvormi. Piserda peale õli ning raputa juurde punet ja soola. Rösti peedisektoreid 200kraadises ahjus 40–45 minutit. Lase jahtuda. Pane peedid ja küüslauguküüned koos vormis oleva vedelikuga kaussi, lisa riivitud parmesan, seemned ja õli ning mikserda kõik ühtlaseks. Maitsesta ja lisa vajadusel õli.
Meeste soosikud!
Hõrgutav maksapasteet
250 g linnu- või pardimaksa
piima (maksa leotamiseks)
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
2 loorberilehte
1 sl konjakit
75 g võid
1 väiksem keedetud porgand
2 tk kilufileed
pipart, soola
Puhasta maks kelmetest ja aseta pooleks tunniks piima sisse likku. Kuivata maksatükid majapidamispaberiga. Kuumuta sibulaviile pannil pehmenemiseni, lisa viilutatud küüslauguküüned ja loorberilehed. Lisa maks ja prae pannil mõlemalt poolt küpseks (jälgi, et maksa üle ei küpseta). Poole pealt vala juurde konjak.
Eemalda loorberilehed ja pane kogu ülejäänud segu kannmikserisse. Lisa või, porgand ja kilufileed. Mikserda kuni ühtlase segu saamiseni, vajadusel maitsesta pipra ja soolaga. Suru kogu pasteedimass läbi sõela. Lase külmikus veidi jahtuda.
Lihtne heeringapasteet
75 g heeringafileed
1 täielikult jahtunud keedukartul
2 sl hapukoort
2 sl riivleiba
50 g toasooja võid
Pane retsepti neli esimest komponenti kaussi ja mikserda ühtlaseks. Lisa või ja mikserda veel veidi, kuni saad ühtlase pasteedimassi. Serveeri pasteeti röstsaial koos kurgiviilude ja peale raputatud musta pipraga.
Sinihallitusjuustuvõi pähklitega
suur kimbutäis salveilehti
200 g toasooja võid (82%)
2 sl Kreeka pähkleid (peeneks hakituna)
meresoola
Võta kimbutäis salveilehti (35–40 lehte) ja rösti neid kuumal kuival pannil paar minutit ehk krõbedaks muutumiseni. Pane kõik ained kaussi, lisa maitseks soola ja püreesta ühtlaseks massiks. Vajadusel maitsesta täiendavalt.
Laste lemmikud!
Kelmikas kodujuustu-munavõie
2 keedetud muna
3 makrapulka
50 g toasooja võid
50 g kodujuustu
1 sl majoneesi
soola, pipart
Haki munad ja makrapulgad. Pane kõik ained kaussi ja purusta kahvliga ühtlasemaks massiks. Maitsesta soola ja pipraga.
Maitserohke suitsukalavõie
175 g suitsukala
25 g võid (toasooja)
75 g toorjuustu (toasooja)
2 sl värsket tilli (peeneks hakituna)
2–3 sl laimist pressitud mahla
pipart, suhkrut
Mikserda kala koos või ja toorjuustuga ühtlaseks massiks, sega juurde peeneks hakitud till. Maitsesta laimimahla, pipra ja näpuotsatäie suhkruga.
Magusad šokolaadisaiad
50 g piimašokolaadi
50 g maapähklivõid
100 g kohupiimapastat
näpuotsatäis kaneeli
2 sl pähkleid
1 banaan
Sulata šokolaad veevannil ja sega seejärel kokku maapähklivõi, kohupiima ning kaneeliga. Lisa hakitud pähklid. Lase segul külmakapis tunnike taheneda. Söömiseks määri võie (röst)saiadele ja laota peale õhukesed banaaniviilud.
Miks määrdeid valmistada?
* Valmivad suurema vaevata.
* Saab enne valmis teha.
* Säilivad külmkapis mitu päeva.
Kommentaarid (0)