Kausitäis Mulgi putru läks kodus keetes maksma 49 senti. Palmse kõrtsis küsitakse samasuguse portsu eest üheksa eurot.Foto: Kersti Eero
Toiduuudised
28. juuli 2018, 00:01

Röövimine päise päeva ajal ehk Kuidas väärindada kruupe? (21)

Kui puidu väärindamiseks tuleb sellest Tartus tselluloosi teha, siis odrakruupidest tasub keeta Mulgi putru. Seejuures pole see mingi sendisaagimine, vaid vähemalt kümnekordne kasum. 

Palmse kõrtsis maksab taldrikutäis Mulgi putru krõbeda peki ja sibulaga üheksa eurot. Armastatud kokaraamatute autor Pille Enden väidab portaalis Toidutare.EE, et ühe portsu Mulgi pudru tegemiseks läheb vaja kaks kartulit, 0,2 l vett, 0,2 dl (160 g) odratangu, soola, 60 g suitsusinki ja 1/4 sibulat.

Arvestades, et Prismas maksab kilo Tartu Milli odrakruupe 0,59 eurot, kilo varajast kartulit Solist 0,39 eurot, kilo mugulsibulat 0,27 eurot ja kilo maasuitsupõske 4,99 eurot, saab taldrikutäie putru kodus keetes kätte 49 sendiga.  

Isegi kui liita siia vee- ja voolukulu, võib kergendatult ohata, et lõpuks ometi on Eesti rahvusköök väärikat hindamist leidnud.