Foto: MARIANNE LOORENTS
Toiduuudised
26. juuli 2018, 17:11

Kas õige eestlane paneb igale poole hapukoort? (8)

Evelin Ilves pajatas oma Toidutare kolumnis muhedalt, kuidas ta õppis arvestama klientide soovidega ning hankis oma külikusse püsivalt kannukese hapukoorega.

Evelin kirjutas:  ""Tõeline eestlane paneb iga supi sisse hapukoort, siin pole küsimustki” teatab mees seepeale enesekindlalt ja mul jääb üle vaid kuuletuda. Tollest päevast alates on Padrikul alati hapukoor külmkapis olemas. Juhuks, kui tõeline eestlane peaks taas tulema." Edasi loe SIIT.

KOHAD, kus eestlaste hapukoore lembus välismaalastes võõristuse tekitab:

1. Kartulisalat. Õige kartulisalat on nende jaoks sakspäraselt õlikastmes ja suurte kartulitükkidega.
2. Caesari kaste - siin EI ole tilkagi hapukoort sees!
3. Kooresed pastakastmed - need on originaalis tehtud toidukoorega, millel pole mingisugust haput varjundit!
4. See väärib eraldi punkti - pasta carbonara EI sisalda originaalis grammigi koort, liiati siis hapukoort.
4. Pitsakaste  - mis õuduk see veel on?
5. Iga supi sees - hapukoor võib tappa õrna lihapoljongi maitse. Etikett nõuab, et hapukoor oleks ka seljanka ja borši puhul eraldi kausikeseks. Traditsiooniliselt maitsetati vene suppe näiteks äädikaga.

Ent hapukoor on ka väärt lisand!

Loe edasi SIIT.