TAI KÖÖK: Kõige tulisamat toitu süüakse Tais, selgus uuringust. Foto: Tairo Lutter
Triin Tael 28. juuli 2018 00:01
Mida ekvaatorile lähemale, seda vürtsikamat toitu sööb kohalik rahvas. See pole juhus. Sooja kliimaga maade elanikud armastavad oma roogi vürtsitada, sest suud tulitama panevad maitseained tapavad pisikuid, mis muidu leitsakus lokkaksid ja raskeid tervisehädasid põhjustaksid. 

Mida ekvaatorile lähemale, seda vürtsikamat toitu sööb kohalik rahvas. See pole juhus. Sooja kliimaga maade elanikud armastavad oma roogi vürtsitada, sest suud tulitama panevad maitseained tapavad pisikuid, mis muidu leitsakus lokkaksid ja raskeid tervisehädasid põhjustaksid. 

New Yorgi osariigis asuva Cornelli ülikooli neurobioloogiaprofessor Paul Sherman on uurinud põhjalikult toitude vürtsikuse seost laiuskraadiga. Ta rakendab meditsiinis darwinlikku lähenemist. „Selline lähenemine esitab küsimuse: miks on teatud asjad nii, nagu nad on?“ seletas Sherman Science Daily teatel. 

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad