Mustikatega toorkookFoto: Ragne Värk 
Toiduuudised
27. juuli 2018, 16:53

SUVEKOOK! Mustikatega toorkook

Toorkookide kasuks räägib ennekõike lihtne valmistusviis, aga ka tervislikkus. See mahlane kook on näiteks laktoosi- ja gluteenivaba ning sobib söömiseks ka paleotoitujatele ja veganitele. Kui mustikaid käepärast ei ole, kasuta näiteks vaarikaid või muid meelepäraseid marju.

Valmistamisaeg: 30 min + ettevalmistus- ja tahenemisaeg
Mitmele: 12 tk
Muu: küpsetamata, gluteeni- ja laktoosivaba

Põhi:
100 g kuivatatud datleid
150 g röstitud mandleid

Täidis:
500 g India pähkleid
3 sl kookosrasva
75 g kuivatatud datleid
150 g mustikaid
200 g kookoskreemi

Leota India pähkleid vähemalt neli tundi, veel parem üle öö. Seejärel nõruta.

Tõsta põhjaks ja täidiseks mõeldud datlid 20 minutiks eraldi kaussidesse likku. Seejärel pressi käte vahel välja liigne vedelik. Põhja valmistamiseks pane komponendid mikserisse ja püreesta ühtlaseks massiks. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (25 × 17 cm) põhjale.

Sulata kookosrasv. Pane seejärel kõik täidisained suurde kannmikserisse* ja vurista korralikult ühtlaseks massiks. Vala segu koogivormi ja lase koogil külmkapis taheneda üle öö. Vahetult enne serveerimist kaunista meelepäraselt.

* Võid täidise mikserdada ka kahes jaos ja hiljem lusikaga kokku segada.

Mustikatega toorkook Foto: Ragne Värk