Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
24. juuli 2018, 18:30

KAS TÕESTI: õllejoomine tõstab meeste viljakust? (9)

Maxim kilkab oma loo pealkirjas, et ühe värske uuringu andmetel on õlut joovad mehed teistest viljakamad. Avalõigus möönab väljaanne, et seemnerakkude tootmist hoogustab Itaalia viljakuskliiniku teatel „päevas ühe õlle ekvivalendi joomine“. ÕL Mehele meenutab, et Itaalia on pigem tuntud veinijoojate maana ja üleüldse võivad uudise taga taas olla alkoholitootjate endi karvased käed. 

Uuring valmis Milano Policlinico haigla viljakuskliinikus ja selles osales 323 meespatsienti, kes pruukisid erinevates kogustes alkoholi. 30% neist jõi nädalas 1-3 drinki, 30% nädalas 4-7 jooki ja 30% libistas igal nädalal üle 8 napsi. 

Leiti, et kahel rohkem alkoholi tarvitavate meeste grupil oli „märgatavalt kõrgem seemnerakkude kontsentratsioon“ kui neil meestel, kes tegid nädalas kuni kolm jooki.

Lisaks märgiti, et 4-7 joogi meestel oli „märgatavalt kõrgem keskmine spermakogus“ kui kuni kolme joogi meestel. 

Teadlased uurisid ka 39 meest, kes enda teatel jõid nädalas üle 14 napsi, aga mingeid märkimisväärseid tulemusi ei saadud.

Uuringu kokkuvõttes märgitakse, et veiniviinamarjades leiduvad antioksüdandid ja õllehumalates peituv aine nimega Xanthohumol kaitsevad seemnerakke kahjustuste eest.