Suvikõrvitsa-pastaFoto: Ragne Värk
Toiduuudised
23. juuli 2018, 12:43

Suvikõrvitsapasta (1)

See on mõnusalt kreemjas ja mahlane toit. Suvikõrvitsat leidub ka selles roas, kuid siin on köögivili pigem tekstuuriandja, mitte maitsejagaja. Boonusena meeldib see pasta ka lastele.

Mitmele: 4
Aeg: 25 min

300 g spagette
soola
150 g suvikõrvitsat
100 g suitsupeekonit
400 g kanafileed
1,5 dl vahukoort
3 sl hakitud murulauku
2 peotäit riivitud parmesani

Serveerimiseks:
parmesani, murulauku, musta pipart, sibulahelbeid, oliiviõli

Keeda spagette soolaga maitsestatud vees. Nõruta lohakalt ja säilita pool klaasi keeduvett.

Pasta valmimise ajal riivi suvikõrvits jämeda riivipoolega ja prae mõni minut pannil. Tõsta kõrvale. Haki peekon ribadeks, tükelda kanaliha. Küpseta pannil peekoniribasid ja lisa poole pealt kanalihatükid. Prae kana korralikult läbi. Nüüd lisa segades juurde praetud suvikõrvits. Vala juurde vahukoor ja lisa murulauk. Lisa spagetid ja parmesan ning sega kergelt läbi. Serveerides raputa peale parmesani, murulauku, musta pipart, sibulahelbeid (soovi korral). Nirista üle oliiviõliga.

Suvikõrvitsa-pasta Foto: Ragne Värk