suvikõrvitsakotlette (laktoosi ja gluteenita)
450 g kanahakkliha
300 g riivitud suvikõrvitsat
soola-pipart
Sega kõik komponendid omavahel. Maitsesta soola-pipraga. Vormi käte vahel kuus ümmargust kotletti ja prae pannil keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.
suvikõrvitsa-kanapada
200 g suvikõrvitsat
400–500 g värskeid pisikesi keedetud kartuleid
250 g suitsukanaliha
0,5–1 dl rõõska koort (35%)
rohelist sibulat
soola
Riivi suvikõrvits jämeda riivipoolega ja prae paar minutit õliga piserdatud pannil. Lisa kartulid (kui need on liiga suured, siis poolita), maitsesta soolaga. Minuti pärast lisa tükeldatud suitsukanatükid. Sega läbi ja vala juurde rõõsk koor. Lase koorel rooga imenduda. Kõige lõpuks sega sisse rohkelt rohelist sibulat, vajadusel maitsesta.
suvikõrvitsakooki
250 g suvikõrvitsat
1 dl õli
175 g suhkrut
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 sl kakaopulbrit
1 muna
2 sl hapukoort
Kate:
150 g šokolaadikreemi
Riivi suvikõrvits. Pane kõik ained kaussi ja sega ühtlaseks massiks. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (28 × 28 cm) ja küpseta 180 kraadi juures 25 minutit. Lase koogil jahtuda. Seejärel kata jahtunud kook šokolaadikreemiga.