Suvikõrvitsa-carpaccioFoto: Ragne Värk
Toiduuudised
19. juuli 2018, 15:13

Suvikõrvitsa-carpaccio

Seda põnevat köögivilja saab toiduvalmistamisel väga laialdaselt kasutada. Tee pannkooke, pista kotletitainasse, hommikuputru või kasuta hoopis vokiroogades, hautistes ja magustoitudes. Võimalusi on rohkelt. Ehk leiad oma lemmiku ka mõne alljärgneva retsepti hulgast.

Imelihtsa suvise eelroa kõrvale serveeri kindlasti värsket ciabatta’t.

Mitmele: 6–8
Aeg: 15 min
Muu: gluteenivaba

1 väiksem suvikõrvits
pool pikka kurki
soola, pipart
1 väike küüslauguküüs
head oliiviõli
riisiveiniäädikat
3 sl parmesanilaaste
väike peotäis Kreeka või India pähkleid

Tõmba kartulikoorimisnoaga suvikõrvitsast ja kurgist pikad viilud. Maitsesta neid seejärel kergelt soola-pipra ja purustatud küüslauguküünega. Pane viilud serveerimisalusele ja nirista üle oliiviõli (ära õliga koonerda!) ning tibakese riisiveiniäädikaga. Nüüd raputa üle parmesanilaastude ja purustatud pähklitega. Võid rooga veel täiendavalt pipraga kostitada. Serveeri kohe.

Suvikõrvitsa-carpaccio Foto: Ragne Värk