BLOGI | Klassikaline kohupiimakook, veidi tervislikumas võtmes
Vaja läheb:
Kaerajahust muretainas:
30 g võid
70 g täistera kaerajahu
2 sl agaavisiirupit
tera soola
Täidis:
400 g pakikohupiima
50 g agaavisiirupit
vaniljekaunapastat
2 muna
20 g keefirit või maitsestamata jogurtit
väike peotäis pestud rosinaid
Tee nii:
1. Põhja jaoks blenderda võitükid, sool, siirup ja jahu ühtlaseks puruks. Agaavisiirup muudab taina hästi töödeldavaks ning tavaliselt muretaignasse lisatavat väikest törtsu vett ei olegi vaja. 2. Suru tainas õhukeselt ahjuvormi (suurusega 11 x 30 cm)põhja ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi. Algul võib tunduda, et tainast jääb väheks, kuid see kogus katab kenasti õhukese kihina vormi põhja.
3. Sega kohupiim jogurti või keefiriga lahti, maitsesta siirupi ja vaniljega ning sega juurde lahtiklopitud munad. Viimasena lisa rosinad.
4. Vala täidis põhjale ning küpseta 180 kraadi juures ilma pöördõhuta umbes 25-30 minutit, kuni täidis on tahenenud, kuid pealt veel eriti jumet pole saanud. Nii oled kindel, et ei ole kooki üle küpsetanud ning saad mahlase tulemuse. Kuna kook on lahjemapoolsem, siis ei taha ta liiga kaua kuumas istuda.
5. Jahuta ning serveeri kas leigelt või jahtunult.
Vaata pikemat postitust SIIT!