Toiduuudised

Hirmutav bakter: miks ei tohi süüa osasid maisiga köögiviljasegusid? (7)

LISA KOMMENTAAR

Room11. juuli 2018, 16:22
Kes soovib seda maisisegu enda peal katsetada, peaks sõitma Kosele. Alles eile õhtul oli ühes kohalikus väikepoes see "Premia" Mehhiko salat müügis. Vestlesin noorukese müüjaga sel teemal. Tema vaatas mind imelikult ja kahtlustavalt. Läksin siis Grossi poodi tõendusmaterjali järele. Mäletan, et seal oli vastav hoiatussilt üleval. Aga enam ei olnud. Lahkelt anti mulle aga "Premiast" saadetud vastavasisuline faks, mille ma siis väikepoe uskmatule näitsikule kätte toimetasin. Saab täna õhtul näha, millise otsuse Suur Juhataja tegi ja kas korjas ohtliku toote külmikust ära.
Tegelikult võib ohtlikke baktereid olla igas külmutatud segus. Mehhiko segu on aga ohtlik just selle poolest, et seda ei pruugi alati kuumutada. Mais, hernes ja porgand käivad ju ka sulatatult (ja mitte kuumutatult) külmade salatite sisse! Nt boršisegu läheb supiks keema ja seepärast pole sellega ka probleeme.
arvamus11. juuli 2018, 12:16
Kuidas siis nii ,et VTA ei tea kus kohapealt millistest riikidest kui palju kaupa tuleb???Puudub ilmselt ülevaade ,kuigi on kõik salvestatav ja tänapäeva tehnika juures oleks nupule vajutamise vaev!!
tore ongi11. juuli 2018, 10:21
asja küünilisus on et need "Eesti tootjad" kindlasti teadsid oma tarnija aastate pikkustest probleemidest aga ikka suure rõõmuga müüsid, häbi
sööja11. juuli 2018, 08:45
otsingi alati neid, kus mais sees, aga vaat nüüd, kus lops! Olen korralikult praadinud või supis kasutanud ja pole märganud, et haigus küljes.
Uunu11. juuli 2018, 08:07
"Kutsub" maisi tagasi ja see kohe kuuletub. No on ikka mais, mis käsklustele reageerib. Kas nüüd on ajakirjanikel juba tekkinud ka eneseväljendusprobleemid? No sel juhul tuleks valida mingi teine, võimetele vastav töö.
Mnjaa11. juuli 2018, 07:22
Teed niisugusest kraamist süüa ja see toimib nagu torusiil, lööb seest kõik puhtaks ja päris tegu, et toit edaspidi pidama jääb.
Tädi Elli 11. juuli 2018, 01:40