Hapukoor on kaloripomm ja mõistlik pole seda midagi nii tarbida vaja. Piim, pigem valge vesi ja poes ostev piim pole sugugi täis valke ja kaltsiumi. Kohupiim on viimasel ajal nii kuiv ja ei ole enam see mis oli kunagi. Ei kipu poest ostma ei piima, kohupiima ja hapukoort. Hea, et ma pole lapses saati piima joonud ja ei hakka ka nüüd seda valget vett sisse lõrpima.
Kehakaal võib ju ok olla, aga kas liigesed ka ok, on. kui liigesed valutama hakkavad , siis pole kaugelt vaja põhjust otsida. Piimetoodete propaganda on selles osas kuritegelik. Tuleks rääkida piimatoodete mõõdukast kasutamisest. Kui ikka ülepiiri, tekib luude hõrenemine ja liikesepõletik
hakkab, kui selline end nõustajaks peab. "Leivas pole süsivesikud, vaid kalorid." Sööma peaks seda, mis temale isiklikult maitseb (n toorjuust). Mis 10% hapukoore jutt see on? Kas sedaliru üldse enam tehaksegi? Pigem süüa ikka norm. hapukoort, aga näit 2 lusikatäit, mitte 200 g. Lisaks ei oska see mees eesti keeles kirjutada: peab olema "hapukoore- ja kohupiimasõbrad". Muidu selgub, et hapukoorel ja kohupiimal on sõbrad. Vrd: kala- ja lihatooted, mitte kala ja liha tooted.
Meenub Orgu üks kirjutis, kus loetles, mis kasulikke mineraale mingi toit sisaldab: "kaltsium, potassum, magneesium, ...". Siis jäi küll mulje, et tõlgib neid jutte, aga kas ise ka aru saab, mida kirjutab. Sama ilmselt võiLEIVAGA, mis ei sisalda süsivesikuid.
Kalor (cal) on nii väike ühik, et toitumises ei saa sellega väljendada midagi, seega puudub igasugune vajadus seda kilo sinna ette toppida. Iga täiemõistuseline inimene saab ikka aru millest räägitakse.
Pastöriseeritud, sest katsium vajab imendumiseks neid aineid, mida kuumutamine tapab. Tarbige toorpiima ja kohupiima võimalusel. Orgu on toitumises nõrk, probleem pole reeglina calorid vaid halvasti töötav ainevahetus.
Ma päris guugeldasin - kirjutisi on igasuguseid. Ühes kohas siiski seisis: " Neis maades, kus piimajoomine on au sees (Rootsi, Soome), on luuhõrenemine samuti kõrge sagedusega." Siin peaks seda ka arvesse võtma, et Soomes näiteks (elan siin paarkümmend aastat) vähesed joovad "punast piima", st täispiima. Neid on ju aastaid ajupestud, et peab väherasvast sööma, võile eelistada margariini ja muu selline totrus. Viimasel ajal on inimeste mõtlemises küll muutus toimunud, aga ametnike toidusoovitused jätkuvad ikka samas vaimus.
"2. Piimas on küll palju kaltsiumit, kuid samal ajal sisaldab see selliseid valke, mis viib kaltsiumi kehast välja ' Tegelikult: Loomsed valgud ei saa kaltsiumi kehast välja viia, sest need lagundatakse seedekulglas aminohapeteks, lipiidideks ja peptiidideks. Aminohapped aga osalevad hoopis seedimisel kaltsiumi paremas imendumises." https://tervis.postimees.ee/4206877/10-muuti-eesti-teadlane-kummutab-vaararusaamu-piimast -
KOMMENTAARID (13)