Grillkala murulaugupesto ja röstsibulagaFoto: Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
8. juuli 2018, 16:33

Grillkala murulaugupesto ja röstsibulaga

Kala on mugav maitsestada omatehtud murulaugupestoga ja seejärel grillida. Sel moel saad valmistada nii meelepärast valget kui ka punast kala. Suvine roheline salat kõrvale ja imeline kõhutäide ongi olemas.

Neljale
40 min

800 g valge kala fileed nahaga (tursk, saida, koha vm)
soola, musta pipart
peale röstsibulat

Pesto:
1 dl oliivi- või muud meelepärast õli
50 g murulauku
soola, musta pipart
1 laimi mahl
15 g riivitud parmesani
0,5 dl päevalilleseemneid

Pesto valmistamiseks aseta koostisosad kannmikserisse või töötle sauseguriga ühtlaseks – just sulle sobiva koredusega massiks. 

Maitsesta kala soola ja pipraga, tõsta kahekordsele fooliumile. Laota peale pesto (kõike ei pea kalale lisama) ja keera foolium pealt kinni. Grilli küpseks või küpseta ahjus 200 kraadi juures 15–20 minutit, olenevalt kala paksusest. Ava foolium, puista peale röstsibul ja grilli-küpseta veel 5 minutit. Serveeri koos pestoga, mida on hea ka grillitud saiadele määrida.

Grillkala murulaugupesto ja röstsibulaga Foto: Foto: Jaan Heinmaa