Toiduuudised

Proteiin – moeröögatus või eluline vajadus? 

Helen Perk, 10. juuli 2018, 11:17
Kanamuna – väga hea valguallikas, selles sisalduv valk imendub hästi.Foto: Daisy Lappard

Usin toidupoodide külastaja on kindlasti märganud, et üha enam trügib proteiin kõikvõimalikesse toodetesse. Miks see nii on? Uurisime järele.

Millal sai proteiinist trend?

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp: "Maailmas valitseb juba mõned aastad suundumus, et tootes suurendatakse valgusisaldust ja samal ajal vähendatakse süsivesikute, eriti suhkrute sisaldust. Eesti pole sellest puutumata jäänud ja nii leiab poelettidelt üha enam proteiinitooteid. Algselt küll sportlastele mõeldud, aga sotsiaalmeedia ajastul tabavad trendid väga kiirelt ka tavatarbijat. Tootjate eesmärk on teha tooteid, mis sobivad nii tippsportlasele kui ka tavatarbijale, sest toitumise poolest muututakse üha teadlikumaks ja nõudlus proteiinirikaste toodete järele kasvab. Siiski ei kao lettidelt ka magusamad tooted, sest kõik vajavad aeg-ajalt midagi tõeliselt head ega hooli sel hetkel suhkrutest. Oluline on tasakaalustatud toitumine-liikumine ja meie ülesanne on pakkuda võimalikult laia tootevalikut."

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

21. juuli 2018, 00:01
ÕL VIDEO | KATSE: kas proteiiniga piimatooted maitsevad teistmoodi kui tavalised?