Lugu ilmus Naistelehes 2018 augustis
KUTSUVALT VÄRVILISED JA MAITSVAD | Jahutavate pulgajäätiste suvine paraad
Tähelepanekud:
Allpoololevad jäätised valmisid 0,5 dl mahutavates jäätisevormides.
Jäätiste külmumiseks kulub sügavkülmas 4–6 tundi.
Enne külma panekut koputa jäätiseseguga täidetud vorme kindlasti vastu lauda – nii ei jää maiusesse õhuauke.
Arvesta, et külmunult tõmbab jäätisesegu magusust vähemaks.
Enne söömist lase jäätistel pisut toatemperatuuril seista – nii on maiuste tekstuur kõige parem.
Kui retseptis on antud kookospiim, kasuta kindlasti tavalist või kreemjat kookospiima, mitte lahjendatud varianti.
Tervislikumaks magustajaks kasuta:
- datleid või kuivatatud ploome
- mett
- agaavisiirupit
- kookospalmisuhkrut (või roosuhkrut)
- banaani
Millega jäätiseid valmistada?
Kasuta:
- spetsiaalseid plastmassist vorme – jäätise eraldamiseks lase vormil mõned minutid toatemperatuuril seista. Võid pisut nüri noaga kaasa aidata. Ära pista jäätiste kättesaamiseks neid koos vormidega kuuma vette – nii sulab maiuste kest kohe vedelaks.
- Spetsiaalseid silikoonvorme – väga mugav kasutada, sest jäätise saab väga lihtsalt vormist välja.
- Ühekordseid topse – jäätise kättesaamiseks lõhu ümbris ära. Samuti mugav kasutada.
Laste lemmik
kummikomme, marmelaadi või marju
Kellukese limonaadi
Haki kommid, marmelaad või marjad väiksemateks tükkideks ja täida jäätisevormid poolenisti. Vala peale limonaad, torka jäätisepulgad sisse ja tõsta vormid sügavkülma.
Punastav arbuus
4 tk
200 g arbuusi
150 g maasikaid või muid meelepäraseid marju
1–2 tl laimimahla
4 tl kookospalmisuhkrut
4 kiiviviilu
Püreesta arbuus koos marjade, laimimahla ja kookospalmisuhkruga ühtlaseks. Pista igasse vormi 1 viil kiivit ja seejärel vala peale arbuusisegu. Torka pulgad vormidesse ja tõsta jäätised sügavkülma.
Kartmatu mango ja vaarikas
4–5 tk
150 g mangopüreed (suhkruga)
75 g kookospiima
75 g vaarikaid
3–6 tl roosuhkrut
Sega omavahel mangopüree ja kookospiim ning vala segu jäätisevormidesse. Purusta kahvliga vaarikad ja suhkur ning lisa vormi. Viiruta püreed kahvliga, et jäätis jääks kahevärviline. Torka pulgad vormidesse ja tõsta jäätised sügavkülma.
Ahvatlev mustika-juustukook
4 tk
3 tl vedelat mett või agaavisiirupit
75 g toasooja toorjuustu
150 g Kreeka jogurtit
3 sl mustikaid
2 Digestive’i küpsist
Sega omavahel ühtlaseks massiks mesi, toorjuust ja Kreeka jogurt. Purusta küpsised väiksemateks tükkideks. Suru mustikad kahvliga puruks ja sega koos küpsistega lohakalt toorjuustusegusse (jälgi, et segusse jääks ka valgeid kohti). Täida jäätisevormid. Torka pulgad vormidesse ja pane jäätised sügavkülma. Võid kõige peale raputada veel pisut küpsisepuru.
Järeleandmatu šokolaad
5–6 tk
150 g Kreeka jogurtit
50 ml vahukoort
5 tl maapähklivõid
2 banaani
2 tl naturaalset kakaopulbrit
Pane retsepti 4 esimest koostisosa kaussi ja mikserda ühtlaseks. Lisa segades juurde kakaopulber. Täida jäätisevormid seguga. Torka pulgad vormidesse ja tõsta jäätised sügavkülma.
Elamus troopikast
4 tk
50 g kookospiima
200 g küpse ananassi viljaliha
4 sl mangopüreed (suhkruga)
1 banaan
Pane kõik koostisosad mikserisse ja püreesta ühtlaseks. Täida jäätisevormid seguga. Torka pulgad vormidesse ja tõsta jäätised sügavkülma.