Tõeliselt mõnus suvekook!Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
30. juuni 2018, 11:01

MÕNUS SUVEKOOK: mureli-banaanikook seesamiseemnetega

Mõnusale kodusele koogikesele lisavad särtsu ja erilist mekki seesamiseemned.

Valmistamisaeg: 1 tund

Mitmele: 12 

2 muna

2 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

3 sl röstitud seesamiseemneid

2 dl keefirit

1 dl õli

6 dl jahu

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsatäis soola

300–400 g mureleid

1 väiksem banaan

Kate:

2 dl kaerahelbeid

0,5 dl suhkrut

100 g võid

2 sl seesamiseemneid 

Pane kaussi retsepti 6 esimest komponenti ning sega.

Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga ning lisa segades tainale. Laota segu küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (näiteks 21 × 30 cm).

Eemalda murelikivid.

Pane pooleks lõigatud murelid tainale, seejärel lao peale õhukesed banaaniviilud.

Katte valmistamiseks jahvata kaerahelbed pisut peenemaks seguks. Lisa ülejäänud komponendid ning sega käte vahel kiiresti purutaoliseks massiks. Laota saadud segu vormi kõige peale.

Küpseta kooki ahjus 175 kraadi juures 45–50 min. Lase jahtuda ja serveeri!