Siin on põhjused, miks su kaal ei pruugi langeda.Foto: Foto: Pixabay.com
Nipid
19. jaanuar 2019, 10:15

5 põhjust, miks su kaal ei lange!

Püüad kaalu langetada, aga see ei taha üldse langeda? Raamat „Targalt saledaks“ annab viis põhjust, miks see nii võib olla.

1. Dieet aeglustab ainevahetust. Lahenduseks on liigutada end rohkem ja vähendada toidu kalorihulka. Samas tee seda targalt, et saaksid kätte kõik olulised toitained.

2. Hoia liikumine ja söömine tasakaalus. Ära lase endal patustada treeningu arvelt. Treening tõstab söögiisu, sest kaotad energiat. Peale treeningut vali tervislik näks.

3. Märkamatud muutused pisiasjades. Kirjuta iga päev üles, mida päeva jooksul teed ja pööra muutustele rutiinis tähelepanu. Hea mõte on esialgu ka päeval söödu üles märkida.

4. Motivatsiooni vähenemine. Sea endale juba alguses pigem lühikesed, kolme-nelja nädala jooksul saavutatavad eesmärgid. Ära hinda ennast üle, sest nii kaob kergelt ka motivatsioon kui eesmärgid ei täitu.

5. Treening lisab kaalu. See tekib suurenevate lihaste arvelt. Pea meeles, et tähtis pole kaalunäit, vaid rasvapolstri kadumine. Eelista kaalunäidule sentimeetreid ehk mõõda üle oma kriitilised piirkonnad. Tugevnenud lihaskond põletab ka rohkem rasva.

Ohoo! Võta arvesse!
16 minutit põrandapesemist =1 kahe poolega šokolaaditäidisega küpsis
14 minutit lumerookimist =4 viilu salaamit