ERIK ORGU SOOVITAB: 5 salendavat retsepti jaanipäevaks (3)
Külmutatud jogurt marjadega
Koostisosad
160 g lemmikmarju
120 g maitsestamata köögi Skyri
1 tl mett
Vaniljekaun
Sidrun
Valmistamisõpetus
1. Sega köögikombainis ühtlaseks massiks külmutatud marjad, Skyr, mesi, vanilje ja sidrunimahl.
2. Serveeri purustatud mandlitega.
Chia-maasikamoos Skyriga
Koostisosad
105 g maitsestamata köögi Skyri
105 g maasikaid
15 g Chia seemneid
2 tl mett
Valmistamisõpetus
1. Püreesta maasikad ja sega mee ning chia seemnetaga, hea oleks lasta seista vähemalt 1 tund külmkapis, et chia seemned imeksid vedelikku endasse.
2. Kui moos on valmis, siis serveeri see Skyriga.
Kariibi sealiha kurgisalatiga
Koostisosad 125 g kurki
40 g maapähkleid
125 g melonit
2 tl mett
2 tl oliiviõli extra virgin
Rosmariin
Kuivatatud tüümian
Roheline sibul
Jamaika Jerk maitseaine
Paprikapulber
Seesamiseemneõli
Seesamiseemned
Sool
Valmistamisõpetus
1. Lõika lihast umbes 2 sentimeetri paksused viilud.
2. Sega kausis mesi, jerk maitseaine, tüümian, rosmariin, sool ja oliiviõli ning marineeri liha, lase seista vähemalt 2 tundi.
3. Grilli liha tulel või ahjus 200 kraadi juures grillrežiimil
4. Tee salatikaste, sega omavahel seesami seemned, mesi, õunaäädikas, seesamiõli, paprikapulber, sool ja lisa soovi korral pisut vett lahjendamiseks.
5. Viiluta kurk, haki roheline sibul, purusta pähkleid pisut, sega kõik omavahel ning sega kokku salatikastmega vaherult enne serveerimist.
6. Serveeri liha salatiga ja magustoiduks lemmikpuuvili.
Vürtsikas grillkana virsikusalatiga
Koostisosad 230 g virsikut
160 g nahata kanakintsu
3 tl oliiviõli extra virgin
95 g kurki
30 g jääsalatit
95 g tomatit
Must pipar
Sool
Tšillimaitseaine
Värske koriander Petersell
Valmistamisõpetus
1. Riivi sidrunikoor, haki koriander peeneks ja sega soola, pipra, õli ning tšillimaitseainega, eralda 1/3 marinaadi.
2. Marineeri kana 2/3 marinaadis õhukindlas anumas vähemalt 1 tund ja siis küpseta ajus 200 kraadi juures grill režiimil 20 minutit või grilli tulel kuni valmis. Kui kana on valmis siis sega see 1/3 marinaadiga.
3. Senikaua tükelda jääsalat, kurk, virsik ja tomat ning haki koriander, sega kõik salatiks, maitsesta soolaga.
4. Serveeri grillkana salatiga.
Söe- või ahjukartul tuunikalaga
Koostisosad 40 g toorjuustu
100 g kurki
25 g lambasalatit
120 g tuunikala soolvees
180 g kartulit
2 tl oliiviõli extra virgin
100 g tomatit
Valmistamisõpetus
1. Pese koorega kartul hoolikalt puhtaks, kasuta nõudepesuharja ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit või kuni valmis, võid ka söekartulit teha.
2. Senikaua ava tuunikala ja kurna võimalikult palju vedelikku välja, haki maitseroheline ning sega toorjuustuga, maitsesta soola ja pipraga.
3. Viiluta kurk ja tomat ning sega salatirohelisega, maitsesta oliiviõli, soola, pipra ja sidrunimahlaga.
4. Kui kartul on valmis, siis tee keskele sügav lõige või rist ja pressi külgedele nii kõvasti(kasuta pajalappi või rätikut), et kartul avaneks.
5. Pane tuunikala-toorjuustu segu kartulisse ja serveeri salatiga.
Kommentaarid