Tervislik valik jaanipäevaks!Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
19. juuni 2018, 19:10

RETSEPT | Jaanipäevaks krõbedad kanaampsud

Mõnus pestoga maitsestatud kana on hea vaheldus klassikalisele grilllihale. Serveeri seda koos salatiga ning saad kerge eine, peale mida jaksad ka üle jaanilõkke hüpata. 

Vaja läheb:

400 g kanakintsuliha  

oliiviõli praadimiseks 

sool    

must pipar

1 tk värskelt pressitud sidruni mahla ja riivitud koort

1,5dl oliiviõli

1tk küüslauguküünt

1 peotäis basiilikut

30g kõva juustu

30g piiniaseemneid

peterselli

soola

musta pipart

Tee nii:

1. Kõigepealt valmista pesto. Selleks riivi sidrunilt koor ja pigista kaussi mahl. Lisa oliiviõli ja purustatud küüslauk. Pane kaussi ka teised pesto koostisained ja purusta kõik saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Tükelda kanakintsuliha ja maitsesta soola-pipraga. Lükka kanatükid grillitikkude otsa ja pruunista neid kuumas oliiviõlis mõlemalt poolt 1,5 minutit. Serveeri koos pestoga!