Kelmikas magustoit!Foto: Foto: http://jazzinokitchen.blogspot.com
Toiduuudised
18. juuni 2018, 11:09

BLOGI | Religieuses ehk nunnakoogikesed

Toidublogi .jazzino. jagab huvitavat retsepti, mis kõnetab kõiki, kellele maitsevad tuuletaskud. Proovi järele!

Antud kogustest valmib10 nunnakoogikest.

Keedutainas:

150 ml vett

60 g võid

75 g nisujahu

2 muna

Kondiitrikreem:

500 ml täispiima

0,5 tl vaniljekaunapastat

6 munakollast

75 g suhkrut

20 g maisitärklist

25 g nisujahu

Glasuur:

75 g tumedat šokolaadi

2 sl õli

soovi korral kaunistuseks vahukoort

Tuuletaskud valmista nii:

1. Mõõda vesi ja võikuubikud potti ning kuumuta keskmisel tulel, kuni või on sulanud. Kuumuta keemiseni ning võta kohe tulelt.

2. Lisa korraga kogu sõelutud jahu ja klopi (puulusikaga) ühtlaseks - selle jaoks läheb nii pool minutit korralikku kloppimist.

3. Pane pott tagasi tulele ning kuumuta tainapalli kogu aeg segades 3-5 minutit, et jahu läbi kuumutada. Kuna selles retseptis piima ega selles sisalduvaid valke ei ole, siis ei tohiks tainas poti põhja kinni hakata.

4. Võta tulelt ning mikserda või klopi lahtiklopitud munad ükshaaval taignasse.

5. Valmis tainas pane pritskotti ning pigista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kahes suuruses kuhjad - suurematest saavad nunnade "kehad" ning väiksematest "pead". Suuremate läbimõõt võiks olla nii 5 cm ning väiksematel nii 2 cm.

6. Vajuta märja sõrmega pritsimisel tekkinud tainatipud alla ning küpseta tuuletaskud valmis. Algul 220 kraadi juures 10 minutit, ning siis 190 kraadi juures veel 10-15 minutit, kuni taskud on jumet võtnud.

7. Võta taskud ahjust, torka iga tasku põhja terava orgiga õhuauk ning pane nad nii viieks minutiks tagasi ahju, et ka taskutes olnud niiskus saaks välja kuivada. Lase restil jahtuda.

Kreem valmista nii:

1. Vala piim koos vaniljega potti ning kuumuta aeglaselt keemiseni.

2. Samal ajal klopi või vahusta suhkur munakollastega.

3. Lisa munavahtu sõelutud jahu ja tärklis ning sega ühtlaseks.

4. Võta piim pliidilt, lase pool minutikest jahtuda ning vala peene joana kreemi hulka, samal ajal vispeldades, et muna tükki ei läheks.

5. Kalla ühtlane segu puhtasse potti ning kuumuta pidevalt vispliga segades vaikselt keema. Keeda nii minuti jagu, kuni kreem pakseneb, ning võta tulelt.

6. Vala kreem madalasse kaussi ja kata kilega nii, et kile puudutab kreemi kogu pealispinda - nii ei teki nahka. Lase täielikult jahtuda.

Täida tuuletaskud

1. Jahtunud ning paksenenud kreem tõsta pritskotti ning täida tuuletaskud varem tehtud augukese kaudu.

2. Nunnakeste kokkupanekuks sulata šokolaadi õliga vesivannil ühtlaseks.

3. Otsi igale suuremale taskule sobiv väike kaaslane ning sea nad käeulatusse valmis.

4. Kasta kõigepealt suurem tasku külgedelt kinni hoides šokolaadi ning aseta taldrikule. Seejärel kasta väike sama moodi šokolaadi ning aseta suuremale peale. Tahenev glasuur peaks "pea" kenasti kinni liimima. Tee nii kõik nunnakesed valmis.

Ja veel...

Tihti pritsitakse religieuse'idele kraeks ka paar vahukooretupsu, nii et kui tahad eriti uhket tulemust, vahusta veidi rõõska koort ning pritsi tähekujulise otsikuga kahe tuuletasku kinnituskohale ümberringi pisikesed vahukooretupsud-rosetid. Serveeri külmkapikülmalt.

Vaata pikemat postitust SIIT!