Foto: Andra Kalda
Kersti Eero 16. juuni 2018 00:01
Piisab vaid paarist kopsakast eestimaisest maasikast, et kõige argisemast roast saaks pilkupüüdev ninaesine. “Sellist asja polegi, mis maasikaga ei sobiks,“ kinnitab pärast pisukest mõttepausi kondiiter Merily Saare.  

Piisab vaid paarist kopsakast eestimaisest maasikast, et kõige argisemast roast saaks pilkupüüdev ninaesine. “Sellist asja polegi, mis maasikaga ei sobiks,“ kinnitab pärast pisukest mõttepausi kondiiter Merily Saare.  

See-eest parimad paarilised maasikale – kui soolastest toidudest rääkida – on tema sõnul avakaado, tomat, basiilik ning kana ja valge kala. „Maasikas võiks kuuluda grillitud kana ja kala kõrvale pakutavatesse salatitesse. Samuti on teda hea kombineerida grill- ja salatijuustudega,“ ütleb Pärnu keskuse taluturu kondiiter Merily Saare. Parmesanid ja mozzarella'd annavad salatile tugevama maitse, Atleedid ja Goudad võiksid jääda pigem võileiva peale. 

Maasikad teevad vastlakuklitest jaanikuklid 

Kondiitrile kohaselt armastab Merily üle kõige siiski maasikatega rullbiskviiti. Juba üle 20 aasta on tema kodus jaanipäeval pakutud rullbiskviiti vahukoore ja maasikatega. „Ema-isal on jaanipäeval pulma-aastapäev ja siis on alati laual olnud kõige tavalisem rullbiskviit, mille vahele käib vahukoor ja tükeldatud 

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
€ 3.99