Suus sulav retsept!Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
15. juuni 2018, 11:23

RETSEPT | Pavlova koos murelitega

Turuletid on juba murelitest lookas, hea võimalus neid ära kasutada on valmistada suus sulav magustoit. Nipiraamat jagab maitsvat retsepti!

Pavlova kohupiimakreemi ja murelitega

Uhke ja mõnusalt kreemine, samas krõbe kook moodustab koos šokolaadi ja marjadega taevaliku koosluse!

Kaheksale

2 tundi + besee jahtumisaeg

Beseepõhjad:
6 toasooja munavalget

1/3 tl soola

300 g (tuhk)suhkrut

3 sl vett

1,5 sl maisitärklist

1 tl söögiäädikat

1 sl kakaod

Täidis:

400 ml vahukoort

400 g maitsestamata pakikohupiima

60 g suhkrut

Kaunistamiseks:

veidi kakaod

500 g mureleid

200 g põldmarju

100 g sulatatud šokolaadi

Tee nii: 

1.     Pane ahi 120 kraadi juurde soojenema. Kata võiga määritud ahjuplaat küpsetuspaberiga. Piserda seda vähese veega.

2.     Vahusta munavalged soolaga keskmisel kiirusel kergeks vahuks. Seejärel lisa vähehaaval suhkur ning mikserda segu tugevaks läikivaks vahuks.

3.     Lisa munavalgevahule vesi, maisitärklis ja äädikas ning mikserda veel umbes 10 sekundit. Raputa vahu peale kakaod ja sega vaht imekergelt läbi, nii et tainas jääb veidi siiruviiruline.

4.     Tee küpsetuspaberile hariliku pliiatsiga 2 ühesuurust ringi, kuid jäta äärtest 1,5 cm vabaks. Jaga munavaht kahe ringi vahel võrdselt ära. Silu lusikaga vahu keskosa veidi lamedamaks ja küpseta põhjasid umbes 1 tund ja 20 minutit, kuni besee on krõbe ja õrnalt kuldne. Küpsetamise aeg oleneb ahjust ja munade kvaliteedist ning värskusest.

5.     Lülita ahi välja ja jäta kook praokil uksega ahju vähemalt tunniks, veel parem üleöö, jahtuma.

6.    Enne serveerimist mikserda vahukoor suhkruga tugevaks vahuks. Seejärel mikserda sisse kohupiim.

7.    Kata 1 beseepõhi poolega kohupiima-vahukoorekreemist. Aseta peale teine beseepõhi ja kata ka see kreemiga. Raputa peale veidi kakaod.

8.    Kaunista tort sulatatud šokolaadi ja marjadega! Serveeri kohe!

Hea nipp!

Aja kokkuhoiu mõttes võid beseepõhjad valmis küpsetada ja ahju jahtuma jätta juba eelmisel õhtul!