Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
17. juuni 2018, 08:34

SUVEKOOK! Šokokaadivahu-maasikakook, mis viib keele alla!

See kook on pisut pidulikum, mistõttu sobib see hästi valmistamiseks mõnel tähtsamal sündmusel. Miks mitte ka näiteks kooliaasta lõpu puhul!

Valmistamisaeg: 30 min + tahenemisaeg
Mitmele: 12 tk

Põhi:
160 g klassikalisi vanilliküpsiseid
75 g Oreo, Domino või Kalevi Dops küpsiseid
50 g võid

Täidis:
4 dl vahukoort
175 g pehmet toorjuustu
600 g kohupiimapastat vanilliga
350 g valget šokolaadi
200 g maasikaid, tükeldatuna

Kaunistuseks:
200 g Savoiard küpsiseid
maasikaid

Määri lahtikäiva ja küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø22-23cm) ääred võiga ning vooderda see üksteise kõrvale asetatud Savoiard küpsistega (määritud või aitab küpsistel püsti seista)!

Valmista põhi: purusta küpsised peeneks puruks. Sulata või ning lisa segades küpsisepurule. Suru segu vormi põhjale. Antud küpsisepuru aitab ka ääristatud küpsiseid toestada!

Seejärel vahusta koor tugevaks vahuks. Sega lahti toorjuust ning lisa juurde kohupiim. Sulata šokolaaditükid vesivannil ning lisa segades toorjuustusegusse. Seejärel lisa juurde vahukoor ning sega ühtlaseks. Vala pool segust koogivormi, selle peale laota tükeldatud maasikad ning seejärel kata ülejäänud seguga. Lase koogil külmkapis taheneda üleöö. Vahetult enne serveerimist kaunista kook maasikatega.