Saalomonlik või otsusekindlusetu lahendus: sink ja juust on võileival kõrvuti ja kumbki neist ei domineeri teise üle. Foto: PantherMedia/Scanpix
Vidrik Võsoberg 30. juuni 2018 11:29
Õhtuleht leiab, et tervisliku(ma) ja tasakaalustatud toitumise huvides peaks ühte korralikku võileiba troonima salatileht, paar toekat kurgiratast või priske tomativiil. Ent salatiga või ilma – läbi aegade on kirgi, elavaid vaidlusi ja isegi pisemaid lahinguid tekitanud küsimus: kas singi-juustuvõileival peaks käima sink juustu peale või juust singi peale? Küsisime spetsialistide hinnangut.

Õhtuleht leiab, et tervisliku(ma) ja tasakaalustatud toitumise huvides peaks ühte korralikku võileiba troonima salatileht, paar toekat kurgiratast või priske tomativiil. Ent salatiga või ilma – läbi aegade on kirgi, elavaid vaidlusi ja isegi pisemaid lahinguid tekitanud küsimus: kas singi-juustuvõileival peaks käima sink juustu peale või juust singi peale? Küsisime spetsialistide hinnangut.

Kristel Vene on Tallinna tehnikaülikooli toidutehnoloogia osakonna vanemteadur, kes õppejõuna jaganud tudengitele teadmisi toidu analüüsi aluste nimelises õppeaines ja teadlasena uurinud aroomiühendite määramist toidus. Lisaks on Vene populaarteadusliku raamatu „Seiklused lõhnade ja maitsete maailmas“ autor.                                          

„Kindlasti on toidutehnoloogiliselt vahe,“ on ta veendunud, et singi ja juustu küsimus polegi pseudoprobleem.

Edasi lugemiseks:

Kommentaarid  (26)

loomulikult 2. juuli 2018 00:03
sink juustu peal ja juust singi all, avestades struktuuri ja maitset. Juust tugevama maitsega peaks jääma võileiva keskele, samuti oma tugevama stuktuuri pärast. Sink peal tasakaalustab allolevat juustu väga kenasti. Kui teete vastupidi, on nii maitsed kui struktuur ebamugavad.
Tiit 1. juuli 2018 05:17
Selle probleemi lahendamiseks tuleb kokku kutsuda teadlastest komisjon ja läbi viia moned miljonid maksvad uuringud.
Kõik kommentaarid

SISUTURUNDUS