Tervislik ja maitsev! Lehtkapsasalat meemarinaadis lõhega
Vaja läheb:
700-800 g lõhefileed
2 tl seesamiõli praadimiseks
Marinaad:
1 küüslauguküüs
2 sl sojakastet
3 tl mett
1 tl valgeveiniäädikat
1 tl riivitud ingverit
Kui soovid tugevamat maitsenüansi, lase kalal terve ööpäev marinaadis olla.
Salat:
veidi oliiviõli praadimiseks
200 g šampinjone
2 porgandit
350 g lillat kapsast
punt lehtkapsast
suur punt spinatit
2 tl sojakastet
2 tl seesamiõli
punt rohelist sibulat
Tee nii:
1. Valmista marinaad. Selleks koori küüslauk ja haki peeneks. Sega kokku sojakaste, mesi, valgeveiniäädikas, ingver, küüslauk. Kata lõhe marinaadiga ja jäta vähemalt tunniks seisma. Seejärel nõruta kala marinaadist.
2. Kuumuta pannil 2 tl seesamiõli ja pruunista selles lõhet koos nahaga mõlemalt poolt 2 minutit. Alanda kuumust ja küpseta kala veel umbes 4 minutit.
3. Samal ajal valmista salat. Pruunista pannil oliiviõlis viilutatud seened. Koori ja riivi porgand. Haki kapsas ja rebi jämedalt lehtkapsas. Pane kõik kaussi ja puista hulka spinatilehed. Sega salat läbi 2 tl sojakastme ja 2 tl seesamiõliga. Lisa soovi korral veidi jahvatatud meresoola.
4. Tõsta salat taldrikutele või vaagnale ja pane peale lõhe. Puista üle hakitud rohelise sibulaga.
Kommentaarid (0)