Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
21. mai 2018, 09:53

Kolm salatit, mille söömine tõmbab kaalulangetusplaanidele kriipsu peale (14)

Salati peetakse üldiselt tervislikuks, sest selles on ohtralt vitamiinide ja toitaineterikkaid köögivilju ning seetõttu on salat üldjuhul ka kalorivaene. Kuid - ka salatisöömine nõuab tarkust, sest päris mitmed salatid sisaldavad kaloririkkaid lisandeid, mille söömine tõmbab kaalulangetusplaanidele kriipsu peale.

Juhul kui salat sisaldab näiteks liha, juustu või krutoone, muutub see ebatervislikuks, kirjutab Gym Trainer ning soovitab kaalulangetajail neid kolme salatit vältida.

1. Caesari salat

Tavaline portsjon Caesari salatit sisaldab 650 kalorit, umbes 50 grammi rasva, ning rohkem soola kui pakk kartulikrõpse. Juhul kui soovid siiski Caesari salatit, kuid ei soovi lisakilode pärast muretseda, siis proovi seda ilma kastme, juustu, ning krutoonideta. Sellisel juhul on salati lausa poole tervislikum.

2. Avokaado-krevetisalat

Rohkelt soola ja rasva sisaldav portsion traditsioonilist avokaado-krevetisalatit sisaldab 1000 kalorit, 69 grammi rasva, ning 2,6 grammi soola. Salati saab teha tervislikumaks kui võtad ära kastme, sest see muudab salati üldpilti veel rammusamaks.

3. Aasiapärane kanasalat

Hoolimata sellest, et tegemist on salatiga, pole aasiapärane kanasaalt eriti tervislik, sest kana ja nuudlid on praetud. Õlis praetud toit ei ole kunagi tervislik ning seda tuleks vältida. Salatis on tavaliselt olemas ka rohkelt magusaid apelsiniviile, mis tõstavad kiirelt veresuhkrut.