Foto: Pixabay
Toiduuudised
17. mai 2018, 18:30

NIPP TERAVAMA MAITSE SÕBRALE: kiirmarineeritud sibul

Esquire’ toimetaja kiidab kiirkorras marineeritud sibulat taevani ning kinnitab, et näiteks võileiva peal pole marineeritud kurgist sellele võrdset. Jäägu see maitsjate otsustada, aga kasulik võiks see retsept olla siiski. 

Isegi teravama toidu sõbrad teavad, et võileivale asetatud värske sibula viil kipub muu võileivapealse üle domineerima. Ning ka vintskematel sibulasõpradel võib selline amps ikkagi silmad ja nina veidi märjaks võtta. Kas saaks sibulat kiirkorras kuidagi veidi „pehmemaks“?

Tuleb välja, et saab küll.

* Esmalt varu punast ehk salatisibulat – see on valgest nagunii natuke mahedama maitsega.

* Haki sibul peeneks. Pigista peale umbes poole laimi mahl. Kalla anumasse umbes 1/4 teelusikatäit jämedat meresoola. Sega kõik omavahel kergelt segi.

* Lase segul hetk laagerduda ja tõsta siis laimi ning soolaga pehmendatud sibul võileivale.

Üks variant on lõigata sibul õhukesteks ratasteks, kasta siis kergelt soola sisse, seejärel tõsta hetkeks laimimahla anumasse ja õrnalt segada. Igatahes väidavad retsepti autorid, et värske laimimahl võtab sibulalt kirbust märgatavalt vähemaks ja teeb seda kaunis kiiresti.

Arvatavalt võib sama triki sibulaga teha ka sidrunimahl ja isegi tingimata mitte värskest sidrunist pigistatu.

Aga ära siiski unusta pärast kiirmarineeritud sibulaga võileiva söömist visata suhu mõni piparmündine hingeõhuvärskendaja.