Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
15. mai 2018, 14:13

Ülikooliprofessor väidab, et on avastanud kõigi aegade efektiivseima pohmelliravimi (8)

Kui sisestada Google’isse ükskõik mis keeles „pohmelli ravi“, siis saab tulemuseks kümneid ja sadu soovitusi. Aga Los Angelesi California ülikooli biomolekulaartehnoloogia professori Yufeng Lu kinnitusel on ta leidnud lahenduse, mis kõigile teistele hommikuse tuumapohmelli ravimise viisidele pika puuga ära teeb.

Maximi teatel leidsid Lu ja tema kolleeg Cheng Ji ravimi, mis vaid nelja tunniga vähendab purjus hiirte vere alkoholisisaldust 45% võrra.

Digital Trendsi teatel võib ülikooli teadlaste leitud ravim ühtlasi märgatavalt vähendada selle alkoholi sisalduva vähitekitaja kogust, mis enamasti põhjustab kõige hullemaid kõrvalnähtusid nagu oksendamine ja röögatud peavalud. Ja veelgi parem: ületarbimisest tekkivat poolkoomat peaks saama sisuliselt kõrvaldada.

Kurb on aga see, et apteegist seda ravimit niipea ei saa. Lu peab esmalt tõestama, et vastav mõjuaine selle pruukijatele kuidagi teistmoodi halvasti või lausa surmavalt ei mõju ja alles järgmisel aastal saab ta alustada inimkatseid.

Digital Trends kirjutas aga, et vastavat ravimit peakski saama kasutada vaid üheainsa tableti neelamise kujul. Lu ja tema meeskond täitsid ravimikapslid maksas leiduvate loomulike ensüümidega, mis aitavad kehal alkoholi efektiivsemalt põletada. Lõppkokkuvõttes leiti kolm ensüümi, mis muudavad alkoholi kahjututeks molekulideks, mis siis lõpuks kehast väljutatakse. Ensüümide kaitseks kaeti kapsel ravimiameti heakskiidu saanud kaitsekihiga. Katsete käigus süstiti purjus hiirte veenidesse nanosuuruses kapsleid, sealt rändas toimeaine vereringesse ja lõpuks maksa.