RETSEPT | Tervislik salat kevadesse!
Vaja läheb:
5–6 peeti
20+20 ml oliiviõli küpsetamiseks
150 g seemneleiba
3 küüslauguküünt
250 g fetajuustu
väike peotäis seedermänniseemneid
50 ml esimese külmpressi oliiviõli
25 ml veiniäädikat
jahvatatud meresoola
punt lehtsalatit
veidi tüümiani
Tee nii:
1. Viiluta peedid ja sega need kokku küpsetamiseks mõeldud 20 ml oliiviõli ja soolaga. Rösti peete 180kraadises ahjus, kuni need on küpsed ja kergelt pruunistunud.
2. Võimalusel mahuta koos peetidega ahju ka õhukeselt viilutatud seemneleib, mis on segatud 20 ml oliiviõli ja kahe purustatud või peenelt hakitud küüslauguküünega.
3. Tükelda fetajuust.
4. Rösti seedermänniseemned kuumal pannil.
5. Haki peeneks viimane küüslauguküüs ja sega külmpressitud oliiviõli, veiniäädika ja vähese jahvatatud meresoolaga.
6. Rebi salat tükkideks, laota vaagnale ning sega poole kastmekogusega. Laota peale röstpeediviilud, röstleib ja fetakuubikud. Nirista peale ülejäänud kaste ning puista üle seedermänniseemnetega. Kaunista salat tüümianiokstega ja serveeri kohe!
Hea teada!
Proovi feta asemel ka kitsejuustu!