BLOGI! Valmista apelsini-kardemoniküpsised
Vaja läheb:
Kogusest saab umbes kaks plaaditäit küpsiseid
- 100 g toasooja võid
- 250 g jahu
- 130 g suhkrut
- 1 muna
- 6 sl piima
- pool tl küpsetuspulbrit
- 5 kupart kardemoni või 1 tl purustatud kardemoni
- poole apelsini riivitud koot
Tee nii:
1. Sega jahu küpsetuspulbriga. Klopi toasoe või suhkruga heledaks, lisa jahule ja sega enam-vähem ühtlaseks.
2. Lisa piim, muna, kardemon ning riivitud apelsinikoor, mätsi kiirete liigutustega ühtlaseks tainaks ning suru seejärel lapikuks tainapalliks. Pane kilesse ning paariks tunniks külmkappi tahenema.
3. Rulli kergelt jahusel pinnal õhukeseks ning lõika tainast vormidega välja küpsised. Olenevalt apelsinikoore "mahlasusest" lisa vajadusel veidi rohkem jahu, et tainas rullitav oleks.
4. Küpseta kakukesi 180 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni küpsised hakkavad veidi jumet võtma. Küpsised on maitsvad nii ahjusoojalt kui ka jahtunult. Kui ei plaani kohe küpsiseid serveerida, lase neil restil jahtuda.