Rootsi avaldas oma kuulsate lihapallide kohta jahmatava saladuse (23)
Riik tegi sel nädalal oma ametlikul Twitteri kontol jahmatava ülestunnistuse, öeldes, et maitsev vahepala on tegelikult pärit 2500 kilomeetri kauguselt:
"Rootsi lihapallid põhinevad tegelikult retseptil, mille võttis kuningas Karl XII 18. sajandi algul kaasa Türgist. Jäägem faktide juurde."
Swedish meatballs are actually based on a recipe King Charles XII brought home from Turkey in the early 18th century. Let's stick to the facts! pic.twitter.com/JuTDEjq9MM
— Sweden.se (@swedense) April 28, 2018
Avaldus sai tormilist vastukaja, sest Rootsi lihapallide austajad ei suutnud oma silmi uskuda. Osav internetidetektiiv leidis aga vihje, mis paistab öeldut kinnitavat: 1737. aasta kokaraamatus on tõesti Türgi liharoa retsept, mille järgi võiks vabalt Rootsi lihapalle valmistada.
Looked closer at Sw. cookbooks and found "A Turkish Meat-Dish" in the 1737 Swedish ed. of Susanna Eger(in)'s "Leipziger Kochbuch". It's finely chopped veal with onions, salt and pepper, grilled on skewers. Served with a sweet-sour wine-based sauce.https://t.co/jPu7z8vXIB
— Peter Isotalo (@PeterIsotalo) May 1, 2018
Kommentaarid