KAUNISTAB IGA PEOLAUDA: Mõnus umbrohu-marjatoortort Foto: Kaie Hakonen
Kersti Eero 5. mai 2018 00:01
„Vastupidi – neis tulevad ehtsad naturaalsed maitsed palju paremini esile,“ kinnitab äsja retseptiraamatu „Koogiga pai“ üllitanud hobikokk Kaie Hakonen. 

„Vastupidi – neis tulevad ehtsad naturaalsed maitsed palju paremini esile,“ kinnitab äsja retseptiraamatu „Koogiga pai“ üllitanud hobikokk Kaie Hakonen. 

„Laktoosi- või gluteenivaba kooki võib Eesti kohvikutest juba saada, aga sellist, mis oleks samal ajal nii kaseiini- kui ka gluteenivaba, on keeruline leida,“ ütleb Kaie Hakonen. Kuna ühel tema lastest on piima- ja teisel nii piima- kui ka nisuallergia, on ta asjaga hästi kursis.  

„Kui inimene piimavalku ei tohi süüa, siis pole tal mingit kasu, kui kook on laktoosivaba,“ üllatab Kaiet, et sageli kehitavad teenindajad tema küsimuse peale lihtsalt õlgu ja ütlevad, et nemad kahjuks ei tea, mis toidu sees on.   

„Kui gluteeni juba teatakse, siis segi aetakse just nimelt mõisted piimavaba, kaseiinivaba ja laktoosivaba,“ tõdeb Kaie, et inimeste teadlikkust tuleb veel tublisti täiustada. Seda eesmärki peaks täitma ka tema esimene kokaraamat „Koogiga pai“.  

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon