Eriti mõnus ja suus sulav porgandikook! Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
3. veebruar 2019, 20:44

RETSEPT | Rikkaliku kreemikattega pähkline porgandikook!

Porgandikook on mahlane ja tummine üheaegselt. Koogist jagub kümnele ja aega võtab tunnikene.

Porgandikook:
700 g porgandeid
200 g mandleid
200 g Kreeka pähkleid
80 g jahu
2 tl kaneeli
veidi soola
250 ml oliiviõli küpsetamiseks
80 g pruuni suhkrut
50 g + 40 g valget suhkrut
4 muna
100 g kookoshelbed
võid koogivormi määrimiseks
Kreem:
500 g mascarponet
400 g toorjuustu
1 laim
Kaunistamiseks:
pekanipähkleid

Vaja läheb: 
1.     Koori ja riivi porgandid. Purusta kergelt mandlid ja Kreeka pähklid.
2.     Sega kokku jahu, kaneel ja sool.
3.     Mikserda suures kausis kokku õli ja pruun suhkur ning 50 g valget suhkrut. Lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi mikserdades.
4.     Lisa hulka riivitud porgandid ja purustatud mandlid ja pähklid ning kookoshelbed. Viimaks lisa kokku segatud kuivained.
5.     Määri koogivorm võiga ja puista üle jahuga. Tõsta tainas vormi ja küpseta kooki 160kraadises ahjus 30 minutit. Kontrolli koogi küpsust keskelt noa või puutikuga.
6.     Kreemi tegemiseks mikserda kokku toasoe mascarpone, toorjuust ja 40 g suhkrut, pigista hulka ühe laimi mahl.
7.     Kata kook kreemiga ning kaunista pekanipähklite ja muude meelepäraste purustatud pähklitega!

Hea teada! Kui soovid veelgi tervislikumat kooki, asenda suhkrud 120 g vedela meega, ka toorjuustukreemis võid suhkru asemel kasutada mett.