Video: Jõrgen Norkroos
Toiduuudised
28. aprill 2018, 17:51

ÕHTULEHE VIDEO | KAPTENI KÕRTS: Haapsalu ägedaim baar, kuhu keegi kunagi ei satu (6)

Iga-aastasele HÕFF-ile reisides ei osanud me oodatagi, et Haapsalus ei püüa meie tähelepanu mitte verdtarretavad linateosed, vaid üks tagasihoidlik beežikates toonides hoone, mis välimuselt elumaja meenutab, ent tegelikkuses hoopiski Kapteni kõrtsi nime kannab.

Sisenedes tervitab meid pisike kolme lauaga tuba ning kaks ukseauku. Üks neist juhatab kõrvaltoas asuvasse tillukesse baari, teine, kööginurka viiv uks on aga koduks määrdunud käisega kapteni univormile. Kui küsin omaniku Toivo käest, et kas jakk, püksid ja müts kuuluvad talle, vastab viimane eitavalt. See olevat vaid kaunistuseks.

Oma nime on baar saanud asukoha järgi. On ju meri vaid mõnesaja meetri kaugusel. Kümme aastat Arno kõrtsi nime kandnud asutus sai kapteni auastme 7 aastat tagasi, mil Toivo koos enda abikaasaga koha üle võtsid.

Tänaseks päevaks on kõrtsi külastatavus kokku kuivanud. Suveperioodil eksivad sinna üksikud turistid, mõned püsikunded ning pensionipäevadel linna tulnud vanurid. Talvel on aga toad tühjad, linna keskmisest tunduvalt odavamatele hindadele vaatamata. 

Ometigi ei heida Toivo meelt. Baaripidamine on tema meelest tore viis, kuidas pensionipõlve mööda saata.

Vaata lähemalt videost!