Valmista sinagi üks maitsev ja tervislik tatrakarask! Foto: Foto: https://jazzinokitchen.blogspot.com.ee
Toiduuudised
26. aprill 2018, 16:51

Ohoo! Blogi! Valmista ise tatrakarask!

Kuna nüüd olen peale väikest reisi tagasi eestimaistel radadel, siis on mul igati uhke tunne ka kohalike leivaliste parimaid palasid küpsetada. Siin üks kerge ja mahlane tatra pähklise mekiga karask. Eriti hea ürdise toorjuustu või näiteks avokaadoga. 

Vaja läheb(sellest kogusest saab 1 pätsi):

Tatrakarask 

  • 500 ml keefirit
  • 100 g odrajahu
  • 170 g tatrajahu
  • 2 sl mett 
  • 1 suur muna
  • 1 tl soola
  • 1 tl soodat
  • 1 sl köömneid
  • mehine peotäis seemneid - näiteks päevalille-, lina- ja koorimata kanepiseemned

Tee nii:

1. Sulata mesi vajadusel vedelamaks ning sega lahtiklopitud muna ja keefiriga ühtlaseks. Sega kuivained  ja enamus seemneid omavahel ning seejärel sega kahe kausi sisud kokku.

2. Vala karaskitainas küpsetuspaberiga kaetud vormi ning puista veel peale varem kõrvale pandud seemned.

3. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni karask on pealt jumekas ja küps. Lase enne lahtilõikamist jahtuda - ahjusoojalt on karaskit väga keeruline lõigata. 

Valmista sinagi üks maitsev ja tervislik tatrakarask! Foto: Foto: https://jazzinokitchen.blogspot.com.ee