Valmista tõeline klassika! Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
2. märts 2019, 17:00

NÄDALAVAHETUSEKS: Mandlikattega Kiievi kotlet kurkumriisiga

Krõbe mandlikate, kana ja kurkumriis maitsevad koos imehästi. Voki kõrvale köögivilju, ja ongi täisväärtuslik õhtusöök valmis. Retseptist jagub neljale ja aega võtab vaid tunnikese!

Kiievi kotletid:

100 g võid

soola, pipart

veidi tilli

4 kanafileed

1 munavalge

100 g mandlilaaste

Kurkumriis:

250 g basmati riisi

veidi soola

veidi kurkumit

1 sl kookosõli

soovi korral 1 kardemonikupar

1 tähtaniis

1 porgand

 jupp porrut

suhkrut

Hapukoore-piparmündikaste:

300ml hapukoort

peotäis värsket piparmünti

veidi soola ja pipart

Tee nii:

1.     Kiievi kotlettide sisu tegemiseks sega kokku toasoe või ja hakitud till ning maitsesta soolaga. Vormi võisegu toidukiles piklikuks ning pane külmkappi tahenema.

2.     Vasarda kanafilee kile vahel lamedaks, proovides fileed terveks jätta (muidu voolab või hiljem välja). Maitsesta fileed soola ja pipraga

3.     Lõika või neljaks ning keera kanafileed ümber võikangide tihedalt rulli. Pintselda rullid üle munavalgega ning kata mandlilaastudega. Küpseta Kiievi kotlette 180kraadises ahjus 20–25 minutit.

4.     Kotlettide küpsemise ajal keeda valmis riis. Pese riis puhtaks. Mõõda iga tassi riisi kohta 1,5–2 tassi külma vett. Aja riis koos soola, kurkumi, kookosõli, kardemoni ning tähtaniisiga kõrgel kuumusel keema. Siis keera kuumus madalaks ning lase riisil kaane all vaikselt podiseda, kuni vesi on aurustunud.

5.     Lõika porgand ja porru ribadeks, voki paar minutit kõrgel kuumusel ning maitsesta soola ja suhkruga. Sega köögiviljad riisi hulka.

6.     Kastmeks sega kokku hapukoor ja peeneks hakitud piparmünt ning maitsesta soola ja pipraga.

7.     Serveeri kotlette riisi ja hapukoore-piparmündikastmega.