Peekonirasva kasutamiseks on palju võimalusi. ÕL Mehele ütleb omalt poolt vaid seda, et kraanikausist seda alla valada ei tasu. Kui just näiteks kiusu või nalja pärast sõbrale ummistust ei taha tekitada. Foto: Pixabay
Toiduuudised
23. aprill 2018, 18:30

KOKAD ANNAVAD NÕU: mida teha järelejäänud pekirasvaga? (4)

Kes pole just eile sündinud, need teavad, et rasvase sealiha praadimisel tekkiv algul läbipaistev ja hiljem tahkudes valge ollus pole just kõige tervislikumate toiduainete killast. Õigupoolest on pekirasv – mida tekib näiteks peekoni praadimisel – üks ... rasvasemaid asju. Ometi leidub inimesi, kes seda ei pelga, vaid hoopiski armastavad ja lausa „jumalate nektariks“ nimetavad. The Takeout küsis terve rea tippkokkade käest: kuidas saaks kasutada peekoni praadimisest üle jäänud pekirasva? Vahendame mõnd soovitustest.

Jesse Valenciana, ManBQue asutaja

Peekonirasvaga jahutortiljad viivad hommikusöögi-tacod uutesse kõrgustesse, sellistesse, mida suudavad saavutada vaid kiilaspea-kotkad. Mis võiks olla ameerikalikum ja vingem kui mitte peekonirasv ja kiilaspea-kotkad? Lihtsalt asenda rasv oma tortiljaretseptis peekonirasvaga ja anna minna.

Jeff Haskell, In Good Company Hospitality kulinaariajuht

Sega peekonirasva koššersoola või meresoolaga ja kasuta popkorniga või siis tee maapähklivõi-peekonirasva võileiba (ma ei tee nalja). Ka võib rasva kasutada kanatiibade küpsetamiseks.

Joe Frietze, Publican Quality Meats’i peakokk

Tee sooja peekonivinegretti šerriäädikaga ja asendades õli peekonirasvaga. Meie kasutame seda praegu sparglisalatis.

Adrienne Cheatham, Sunday Best Pop-up Dinner Series’i kokk

Peekonirasva saab kasutada kõigeks! Mina hoian purgitäit seda külmkapis ja kraabin veidike välja iga kord, kui teen küpsetatud riisi või hautatud juurvilju. Kui seda koguneb piisavalt, siis kasutan rasva kana praadimiseks. Pole midagi paremat.

Kevin Pang, The Takeouti peatoimetaja

Mina ei kasuta järelejäänud peekonirasva söömiseks – kasutan seda oma raudpanni hooldamiseks. Pärast peekoni praadimist jätan rasva järgmise päevani panni sisse jahtuma. Järgmisel päeval ajan panni soojaks, kallan rasva välja, hõõrun ja pühin puhtaks. Sellega alustamisest peale on mu raudpannid olnud roostest vabad ega ole kinni võtnud.

David Rotter, Boulton & Watt’i peakokk

Peekonirasva allesjätmiseks on palju põhjuseid, eriti kui sa kokkad palju. Hommikuti praen selles oma mune või kartuleid, see lisab veel ühe maitsekihi. Ka võib seda kasutada kana röstimiseks, asendades õli peekonirasvaga.