KOKAD ANNAVAD NÕU: mida teha järelejäänud pekirasvaga? (4)
Jesse Valenciana, ManBQue asutaja
Peekonirasvaga jahutortiljad viivad hommikusöögi-tacod uutesse kõrgustesse, sellistesse, mida suudavad saavutada vaid kiilaspea-kotkad. Mis võiks olla ameerikalikum ja vingem kui mitte peekonirasv ja kiilaspea-kotkad? Lihtsalt asenda rasv oma tortiljaretseptis peekonirasvaga ja anna minna.
Jeff Haskell, In Good Company Hospitality kulinaariajuht
Sega peekonirasva koššersoola või meresoolaga ja kasuta popkorniga või siis tee maapähklivõi-peekonirasva võileiba (ma ei tee nalja). Ka võib rasva kasutada kanatiibade küpsetamiseks.
Joe Frietze, Publican Quality Meats’i peakokk
Tee sooja peekonivinegretti šerriäädikaga ja asendades õli peekonirasvaga. Meie kasutame seda praegu sparglisalatis.
Adrienne Cheatham, Sunday Best Pop-up Dinner Series’i kokk
Peekonirasva saab kasutada kõigeks! Mina hoian purgitäit seda külmkapis ja kraabin veidike välja iga kord, kui teen küpsetatud riisi või hautatud juurvilju. Kui seda koguneb piisavalt, siis kasutan rasva kana praadimiseks. Pole midagi paremat.
Kevin Pang, The Takeouti peatoimetaja
Mina ei kasuta järelejäänud peekonirasva söömiseks – kasutan seda oma raudpanni hooldamiseks. Pärast peekoni praadimist jätan rasva järgmise päevani panni sisse jahtuma. Järgmisel päeval ajan panni soojaks, kallan rasva välja, hõõrun ja pühin puhtaks. Sellega alustamisest peale on mu raudpannid olnud roostest vabad ega ole kinni võtnud.
David Rotter, Boulton & Watt’i peakokk
Peekonirasva allesjätmiseks on palju põhjuseid, eriti kui sa kokkad palju. Hommikuti praen selles oma mune või kartuleid, see lisab veel ühe maitsekihi. Ka võib seda kasutada kana röstimiseks, asendades õli peekonirasvaga.
Oehhh!
mõnel selle asemel hoopis kartulid,
aga mõnel lausa kaalikad....