Toiduuudised

Täissuitsuvorstide test: kolmandik uluki- ja linnulihast vorste on liiga rasvased (8)

Kersti Eero, 21. aprill 2018, 00:01
Foto: Visa Press

Vorsti maitse sõltub rohkem vorstimeistrist kui linnust-loomast, kes kesta sisse topiti, tõdes meie 10-liikmeline žürii pärast järjekordset pimetesti rasvaseid näppe majapidamispaberisse pühkides. Pärast pakendeid uurides selguski, et täissuitsuvorstide rasvasisaldus erineb üle viie korra ning kalorus kaks ja pool korda. Maksimaalselt võis üks vorst koguda 100 punkti.   

Sõltumata parasjagu kehtivast riigikorrast on vähemalt viimased pool sajandit suitsuvorst vankumatult eestlase peolaual püsinud. Viimasel veerandikul on kombeks vorstilatt ka piknikukorvi panna. Kuna peagi algavad peredes koolilõpupeod ja kohe-kohe kutsub päike pikniku pidama, otsustasime seekordsel pimetestil proovida uluki- ja linnulihast täissuitsuvorste. Need, kellel pole tuttavat jahimeest, põdra- või metsseavorsti tõenäoliselt sageli ei söö. 

Edasi lugemiseks: