Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
20. aprill 2018, 17:10

Seitse vilja, mis muudavad rohelise smuuti tervislikumaks ja maitsvamaks

Roheline smuuti on tervislik, kuid ei pruugi alati maitseda hästi. Siit leiad nimekirja viljadest, mis muudavad rohelise smuuti tervislikumaks ja maitsvamaks.

Kurk teeb smuuti maitse kiirelt maremaks, kirjutab Womanitely. Et kurgil on kergelt magus maitse, sobib see hästi ka smuuti põhikomponendiks. Kurgi kasuks räägib tema veerikkus, B- ja teistegi vitamiinide rikkus ning vähiga võitlevate toitainete olemasolu. Ka aitab kurgismuuti võidelda halva hingeõhuga, hoiab neerude, luude ja liigeste tervist, stabiliseerib vererõhku ning samuti on sellest kasu kaalu langetamisel.

Porgand on magus, seda ära pane smuutisse korraga rohkem kui üks vili. Porgand on C-vitamiini- ja kiudaineterohke. Beetakaroteeni sisaldus teeb porgandisööja ka jumekaks. Porgandil on ka põletiku- ja vananemisvastane toime. 

Õun teeb smuuti maitsvamaks iga kell. Õunad on kalorivaesed, kuid kiudaineterikkad, mistõttu saab neist abi südame, silmade ja maksa kaitsmisel. Ka immuunsüsteemi tugevdamisel on õunal oma roll. Muide, rohelised õunad sisaldavad vähem suhkrut kui punased.

Sidrun annab smuutile mõnusa magushapu maitse. Suhkru- ja kalorivaene vili sisaldab ohtralt C-vitamiini - see tugevdab immuunsüsteemi ja paneb ka naha särama.

Tomat sisaldab ohtralt antioksüdante, lükopeeni ja C-vitamiini, aidates vähendad südamehaiguste riski, neutraliseerida vabasid radikaale ja vähendada ka kolesterooli ja vähiriski. 

Laim annab smuutile mõnusa meki. Selle söömine aitab terve ülejäänud päeva C-vitamiini paremini omastada. See hoiab ka jume särava ning aitab maksa puhastada.

Ingver teeb smuuti vürtsikamaks. Selle lisamine smuutisse aitab võidelda viiruste ja põletikega,parandada immuunsust, alandada kolesteroolitaset ja vähendada ka iiveldusi. Ära ingverit smuutisse väga palju pane, kuna sellel on väga tugev maitse.