Foto: PantherMedia/Scanpix
Hea nõu
19. aprill 2018, 10:12

Viis põhjust, miks kaalulangetajad puuvilju pelgama ei pea (2)

Suhkrut peetakse üheks peamiseks ülekaalulisuse põhjuseks. Et puuviljadki on suhkrurikkad, ei soovitata neid sageli kaalulangetajatele. Kuid tegelikult ei ole asi nii hull - siin on välja toodud viis põhjust, miks tasub puuvilju süüa ka siis, kui ülekilod kimbutavad.

* Need, kes söövad puuvilju, kaaluvad enamasti vähem. Kuigi puuviljad on suhkrurikkad, kaaluvad puuviljalembesed inimesed vähem, kirjutab Fox News. Seda ei osata seletada, kuigi üks pühjus võib olla puuviljade kõrges kiudainesisalduses. 

* Puuviljades on rohkelt vett ja kiudaineid. Nagu juba mainitud, on puuviljades rohkelt kiudaineid ja vett. See aga tähendab, et suhkur on neis tsipa lahjem võrreldes teiste magusate toitudega.

* Puuviljades on rohkelt antioksüdante. Puuviljades on tõepoolest ohtralt kasulikke antioksüdante, mis on tervisele kasulikud erineval moel.

* Puuviljad teevad ilusaks. Antioksüdantiderohkus teeb puuviljadest nahale kasuliku toidu. Ka hiljutine uuring leidis, et neid, kes sõid rohkem puuvilju, pidasid nende kaaslased atraktiivsemaks kui teisi. Lisaks naha väljanägemisele parandavad antioksüdandid ka vereringet, seegi mõjub väljanägemisele hästi.

* Puuviljad annavad energiat. erinevalt suhkrust saadud energiast püsib puuviljadest saadu kauem. Lisaks suurendab mitmete puuviljade, näiteks banaani söömine, ajus virgatsaine dopamiini tootmist. See aine aitab ümbritsevast rohkem rõõmu tunda ja seda nautida, selle aine puudust on seostatud aga ülekaaluga.