Nädalavahetuseks: Valmista erineva kattega bruschettad!
Erineva kattega bruschettad
Bruschettad valmivad piknikuõhtul kiirelt ja on maitsvad. Neid tehes saad arvestada seltskonna erinevate maitse-eelistustega.
Neljale
30 minutit
Põhjaks ciabattasaiu
Bruschettad kitsejuustu ja peediga
1 väiksem keedetud peet
200 g kitsejuustu
rukolat
veidi röstitud seedermänniseemneid
Marinaad:
100 ml külmpressitud oliiviõli
1 küüslauguküüs
1 sl palsamiäädikat
veidi punet
1. Sega marinaadiks kokku oliiviõli, peenelt hakitud küüslauk, palsamiäädikas ja hakitud pune.
2. Viiluta peet õhukeselt ja pane paariks tunniks marinaadi.
3. Aseta ciabattadele kitsejuustuviilud, sinna peale peediviilud, paar rukolalehte, seedermänniseemneid ja veidi peetidest ülejäänud marinaadi.
Bruschettad prosciutto ja meloniga
oliiviõli
4 õhukest prosciutto-singiviilu
veerand melonit
palsamiäädikat
Nirista röstitud ciabattale veidi oliiviõli ja laota peale singiviilud ja õhukesed meloniviilud. Piserda peale palsamiäädikat.
Bruschettad ricotta ja pirniga
4 sl ricottajuustu
soola ja pipart
1 suur pirn
peotäis Kreeka pähkleid
mett
Määri röstitud ciabattale ricottajuustu ja maitsesta see veidikese soola ja pipraga. Sinna peale aseta õhukesed pirniviilud ja hakitud Kreeka pähklid. Nirista peale meetriibud.
Hea teada!
Ciabatta asemel võid kasutada ka kergelt röstitud koorikleiba!